Haberler

Taksim'de Çelenk Gerginliği

- Taksim'de çelenk gerginliği Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk bırakıldıİSTANBUL - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi.

- Taksim'de çelenk gerginliği

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk bırakıldı

İSTANBUL - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Resmi törenin ardından sivil toplum kuruluşlarının çelenk bırakması esnasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir gün önceden Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, siyasi parti temsilcileri, İstanbul'da görevli komutanlar, gaziler, çeşitli dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törende önce İstanbul Valiliği, sonrasında Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çelenk sunumları yapıldı.Tören, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'yla son buldu.

Taksim Meydanında çelenk bırakma gerginliği yaşandı

İstanbul Valisi Vasip Şahin'inin resmi çelenk takdimini yapmasının ardından Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakmak isteyen Atatürk Vakfı Kurucu Başkanı Osman Şentürk'e polis tarafından izin verilmedi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Şentürk, Cumhuriyet anıtına üzerinde "Atatürk Vakfı" yazan çelengi bıraktı. Daha sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri de alana çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Anıtı Cumhuriyet Taksim Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title