Haberler

Taksim Beyaza Büründü

DHA İSTANBUL- HABER TAKİP GÜNDEMİ

14.00

- BDP İL ÖRGÜTÜNÜN DE BİLEŞENİ OLDUĞU İSTANBUL DEMOKRATİK KENT KONSEYİ İSTANBUL VALİLİĞİ'NE 2011 NEVRUZ'UNU TAKSİM'DE KUTLAMAK İÇİN BAŞVURU YAPACAK

İSTANBUL VALİLİĞİ.

17.00

- MERKEZ BANKASI (TCMB) BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ, MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİNDE (MÜSİAD) DÜZENLENEN TOPLANTIYA KATILACAK.

MÜSİAD GENEL MERKEZİ /SÜTLÜCE

//////////İSTANBUL BÜLTENİ ///////

1- İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ (1)

*Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evelerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

2- TAKSİM BEYAZA BÜRÜNDÜ

*Zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle Taksim Meydanı'nda yerler kar tuttu. Meydan beyaza büründü.

Kar yağışı gece Beyoğlu taksim civarında etkili oldu. Zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle Taksim Meydanı beyaza büründü. Taksim Meydanını kar tutarken araç sürücüleri seyir halideyken zorluk yaşadı. Belediyenin kar küreme ve tuzlama araçları çalışmaları sonucunda yollar buz tutmazken, sürücüler araçlarını daha dikkatli sürmek zorunda kaldı. Yayalar da zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı altında yürümekte zorluk çekerken, bazı vatandaşlar kar altında fotograf çektirerek karın tadını çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış çalışma araçları da tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İDO BAZI SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri olumsuz hava koşulları ve poyraz nedeniyle iptal edildi. İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sabah 07.00'de yapılması gereken Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi, 07.30'daki Yalova-Yenikapı ve Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile saat 08.00'deki Armutlu-ArmutluTatil Köyü-Yenikapı-Bostancı seferi iptal edildi.

3- İSTANBULLULARIN KAR KEYFİ

*Sultanbeyli'de vatandaşlar kartopu oynamak için kendilerini sokağa attı. Bazı vatandaşlar da muşambalardan yaptıkları kızaklarla karın tadını çıkardı.

Kar yağışı gece Avrupa ve Anadolu yakalarında zaman zaman etkili oldu. Sultanbeyli, Bakırköy ve Bağcılar ilçelerinde şiddetini arttıran kar yağışıyla birlikte vatandaşlar kartopu oynamak için kendilerini sokağa attı.

Dün geceden beri şiddetli poyraz ile birlikte aralıklarla devam eden kar yağışı bu gece Avrupa ve Anadolu yakasında etkisini arttırdı. Özellikle Sultanbeyli, Bakırköy ve Bağcılar'da ilçelerinde kar şiddetli yağmaya başladı.

VATANDAŞIN KAR KEYFİ

Sultanbeyli'de karın tuttuğu yerlerde vatandaşlar kartopu oynamak için kendilerini sokağa attı. Bazı vatandaşlar muşambalardan yaptıkları kızaklarla karın tadını çıkardı. Karın tadını çıkaran vatandaşlar "Uludağ ayağımıza geldi" diye konuştu. Yağışın aralıklarla gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

EK GÖRÜNTÜ:

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

-Taksim meydanda kar yağışı

-Kar küreme aracı

-Trafikte araçlar

-İnsanlardan görüntü

-Taksimden genel ve detaylar

4- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA KAR ENGELİ

*İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli rüzgar, hava ulaşımını da olumsuz etkilemeye başladı. Gece saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken iki uçak yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pist frenleme değerlerinin düşmesi nedeniyle Pegasus Havayolları'nın PC-183 sefer sayılı Konya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ve Sunexpress Havayolları'nın XQ-9441 sefer sayılı Samsun-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na yönlendirilerek inişini gerçekleştirdi.

Öte yandan en üst düzeyde alarma geçilen Atatürk Havalimanı'nda 24 saat süreyle pistlerde ve apronda ekipler karla mücadele araçlarıyla uçuşların aksamaması için çalışmalarına devam ediyor. 40 kişilik özel bir ekip ve 40 adet karla mücadele aracı pistlerin açık kalması için gece boyunca çalışmalarını sürdürüyor. Uçaklarda buzlanmaya karşı iki ayrı noktada de/anti-icing işlemi uygulanarak, pist başı yapan uçaklar alkol ve glikozdan oluşan kimyasal maddeyle yıkanıyor.

(ÖZEL)

5- SANCAKTEPE'DE ZİNCİRLEME KAZA

*Sancaktepe'de meydana gelen zincirleme kazanın yolun tuzlanmamasından dolayı meydana geldiği iddia edildi.

*Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı

Gece saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda şiddetli kar yağışı etkili olmaya başlarken, Sancaktepe'dezincirleme trafik kazası meydana geldi. TEM Bağlantı Yolu Kartal istikametinde saat 00.30 sıralarında meydana gelen kazada 6 araç birbirine girdi. Aşırı buzlanmanın olduğu yolda araçlar zeminde kayarak çarpışırken, araçlarda bulunan 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

Sürücüler yolda yoğun bir buzlanmanın olduğunu ve tuzlama çalışmasının olmadığını öne sürdü. Şoförlerden biri, tuzlama aracının şoförünün, tuz kalmadığı için tuzlama yapamadıklarını söylediklerini iddia etti. Kazada hafif şekilde yaralanan 3 kişi, olay yerine gelen ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

6- BAKIRKÖY'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

*Bakırköy D-100 karayolu Yenibosna Yanyol girişinde aracının hakimiyetini kaybeden Muharrem Arı bariyerlere çarptıktan sonra takla attı. Sürücü Arı devrilen aracın altında kalarak feci şekilde can verirken, arkadaşı Yusuf Kaya Şahin yaralandı.

Kaza D-100 karayolu Bakırköy Yenibosna Yanyol girişinde meydana geldi. Avcılar istikametinden Topkapı istikametine giden Muharrem Arı yönetimindeki 34 LV 251 plakalı Seat marka tek kapılı spor otomobil aşırı hız nedeniyle yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobil yaklaşık 10 metre sürüklendikten sonra ters durdu. Sürücü Arı olay yerinde hayatını kaybederken, Yusuf Kaya Şahin hafif bir şekilde yaralandı. Şahin olay yerine gelen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Araç içerisisinde sıkışan Muharrem arı için itfaiye ekiplerine haber verildi. İtfaiyenin çalışması sonucu Arı'nın cesedi araçtan çıkarılarak ceset torbasına kondu.Polis ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Aracın aşırı hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade bir görgü tanığı otomobilin bariyerlere çarpıp takla attığını söyledi. Ceset gerekli incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, kısa süreli aksayan yol aracın çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.

7- EVİNDE ÇIKAN YANGINDA HAYATINI KAYBETTİ

*Avcılarda, yalnız başına yaşayan Recep Özcan evinde çıkan yangında hayatını kaybetti.

*İtfaiyenin söndürdüğü yangın sonrası evde yapılan aramada Recep Özcan'ın cesediyle karşılaşıldı.

Yangın Avcılar Merkez Mahallesi Pınar Sokak 5 numaralı binanın giriş katında meydana geldi. Evinde yalnız kalan 60 yaşındaki Recep Özcan'ın dairesinde sabah saat 05.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında Tek başına yaşayan 2 çocuk babası Recep Özcan dumandan etkilenerek dışarı çıkamadı. Sabah namazı için camiye giden komşularının gördüğü yangın, itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri 2 odalı evin içindeki yangını söndürdü. Evde yalnız yaşayan bir kişinin olduğunu öğrenen itfaiyenin yaptığı aramada Recep Özcan'a ulaşıldı. Dışarı çıkartılan Özcan'ı muayene eden sağlık ekipleri hayatını kaybettiğini belirledi. Yangının çıkış sebebi itfaiye ve polisin yapacağı çalışmalar sonucunda belirlenecek.

Bulgaristan göçmeni olan Recep Özcan'ın hayatını kaybettiği daireyi 2 yıl önce 30 bin TL'ye satın aldığı öğrenildi. Özcan'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

8- GAZETECİ ILICAK: ŞİKAYETÇİ OLDUM

Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv.com adlı internet sitesinin binasında yapılan arama hakkında kişisel bilgileri çıktığı belirtilen gazeteci Nazlı Ilıcak, "müşteki" sıfatıyla Savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi.

4 SAAT ADLİYEDE KALDI

Gazeteci Nazlı Ilıcak, bugün öğlen saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Ilıcak, savcı Zekeriya Öz'e yaklaşık 4 saat ifade verdi.

ŞİKAYETÇİ OLDUM

Odatv'de bulunan notlar ve Soner Yalçın'ın ajandasında bulunan bazı notlarla ilgili bilgisinin sorulduğunu ifade eden Ilıcak, "1-2 tanesi özel hayatla yakından ilgiliydi. Asıl önemli sayın Güneri Civaoğlu ile bir ilişkim olup olmadığını da sordular. Yani bunun notunu tutmuş bu şekilde. Ben de onun karısı Canan Civaoğlu'nun benim çok çok yakın arkadaşım olduğunu, aynı evi paylaştığımızı, Güneri'nin de çok yakın arkadaşım olduğunu söyledim. tabiî ki öellikle bundan dolayı ben şikayetçi oluyorum. Çünkü ben şikayetçi olmadığım takdirde bu iftira gerçekmiş gibi dilden dile dolaşabilir. O nedenle şikayetçi oldum." dedi.

9- CEM YILMAZ İKİNCİ KEZ BİFO İÇİN KOLLARI SIVADI

* Ünlü komedyen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı

(BİFO) ikinci kez yönetmek için provalara son hız devam ediyor. Genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen konser, 10 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Geçen yılki performansının gördüğü büyük ilgi üzerine Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO)'nı yeniden yönetmeye hazırlanan Cem Yılmaz, özel konserin provalarına devam ediyor. İstinye'deki Borusan Oto binasında, BİFO Genel Direktörü Şef Gürer Aykal ile birlikte çalışmalarını sürdüren Cem Yılmaz, provalar sırasında esprileriyle orkestra üyelerini ve izleyenleri güldürdü. Cem Yılmaz'ın ikinci kez konuk şef olarak yer alacağı BİFO

"Özel Konseri", 10 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Borusan Holding'in, genç yeteneklerin yurt dışındaki müzik eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği konserde, Mozart'ın "23. Piyano Konçertosu" ve "Senfoni No. 25" ile "Senfoni No. 40"tan bölümler seslendirilecek, Cemal Reşit Rey'in "Türkiye", Rossini'nin "Wilhelm Tell Uvertürü", Strauss'un "Perpetum Mobile", Beethoven'in "5. Senfoni" ve Dvorak'ın

"9. Senfoni" ile "Yeni Dünyadan" gibi eserler sunulacak. Borusan müzik bursunu iki yıl önce kazanan ve müzik eğitimine Köln Müzik Okulunda devam eden piyanist Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu, özel konserde solist olarak yer alacak. Cem Yılmaz'ın ilk kez 9 Şubat 2010'da BİFO'yu bin 750 seyircinin karşısında yönettiği özel konserden, 277 bin TL gelir elde edilmişti.

10- EMEKÇİ KADINLARIN MARŞLI EYLEMİ

* Taksim'de toplanan Emekçi Kadınlar (EKA) adlı grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından kadınlar hep bir ağızdan marş okudu.

Taksim Tramvay durağı önünde toplanan grup üyeleri, açtıkları pankart ve dövizlerle, sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Burada Emekçi Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Serpil Ünal, kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin devam ettiğini söyledi. Ünal, kadınların töre cinayetlerine, işkencelere, tecavüz edilerek kadledilmelere maruz kaldığını belirterek, "Yüzlerce yıldır bize dayatılan bu alçaltıcı yaşamın kabuğunu kırma, gerçek özgürlük ve eşitliğin olduğu bir dünyada yaşamanın koşullarını oluşturmak bizim elimizdedir" ifadelerini kullandı. Kadının ezilmişliğinin sadece cinsel değil, aynı zamanda sınıfsal temele dayandığını da anlatan Ünal, "Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek ancak kapitalizmin ortadan kalkmasıyla mümkündür. Bunun için dünyadaki sınıf kardeşlerimizle, kadın-erkek elele mücadeleyi örmeliyiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup hep bir ağızdan marş okudu. Daha sonra kadınlar olaysız şekilde dağıldı.

11- ŞİŞLİ'DE FUHUŞ OPERASYONU

* Masaj salonuna yapılan baskında 8'i kadın 10 kişi gözaltına alındı.

Şişli'de düzenlenen operasyonda fuhuş yaptıkları ve yaptırdıkları iddiasıyla 8'i kadın 10 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy'de bir masaj salonunda fuhuş yapıldığı ihbarı alan Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro ekipleri harekete geçti. Kendisini işadamı olarak tanıtarak söz konusu adrese giden polis, masaj için 100 TL verdikten sonra sırada bekledi. Kendisini içeriye alan kadınla daha sonra 200 TL karşlığı fuhuş yapmak için anlaştı. Daha sonra dışarıda bekleyen polis ekipleri masaj salonuna "4 el masajı tamam" parolasıyla baskın düzenledi. Operasyon sonunda 2 işletme çalışanı ile aralarında yabancı uyruklu kadınlarında bulunduğu 8 kadın, toplam 10 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadınların sağlık kontrolünün ardından para cezası kesileceği öğrenildi. Yabancı uyruklu kadınların da işlemlerinin adından sınır dışı edileceği belirtildi.

12- KOSOVALI SAVCI RATEL DOKTOR SÖNMEZ'İN İFADESİNİ ALDI

* Kosova'da yasadışı organ nakli yaptığı iddia edilen ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından iki defa serbest bırakılan "Frankenstein" lakaplı Doktor Yusuf Erçin Sönmez hakkında Kosava'da soruşturma yürüten savcı Jonathan Warwick Ratel İstanbul Adliyesi'ne gelerek Sönmez'in ifadesini aldı. Kosovalı savcı Ratel'in, Sönmez'e çalışma izni olup olmadığı, organ nakli yapıp yapmadığı ve yaptığı amaliyatlara ilişkin sorular sorduğu öğrenildi.

Kosova Savcılığı Doktor Yusuf Erçin Sönmez'in ifadesini almak için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Talebi kabul eden bakanlık konuyu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na iletmesinin ardından Kosovalı savcı Ratel, Sönmez'in ifadesini aldı.

SÖNMEZ, KOSOVALI SAVCIYA 3 SAAT İFADE VERDİ

Kosovalı savcı Ratel, Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne katibi ve tercümanı ile birlikte geldi. Savcı Jonathan Warwick Ratel, Sönmez'in ifadesini "şüpheli" sıfatıyla aldı. Savcı Ratel, Sönmez'in ifadesini İstanbul Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal aracılığıyla aldı. Kosovalı savcı Ratel sorularını, savcı Soysal'a iletti. Savcı Soysal'da Sönmez'e soruları sordu. Sönmez'e çalışma izni olup olmadığı, organ nakli yapıp yapmadığı ve yaptığı amaliyatlara ilişkin bazı sorular sorulduğu öğrenildi. Yaklaşık 3 saat ifade veren Sönmez daha sonra adliyenin arka kapısını kullanarak adliyeden ayrıldı.

KOSOVALI SAVCININ TALEBİ REDDEDİLDİ

Kosava savcısı Ratel'in, savcı Reşat Uğur Soysal'dan Sönmez'in kendi ülkelerinde ifade verebilmesi için Türkiye'deki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep ettiği ifade edildi. Ancak savcı Soysal'ın bu talebi yerinde görmediği için reddettiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal, doktor Sönmez hakkında Türkiye'de ayrıca bir soruşturma yürütüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title