Haberler

Taksicilere Mesleki Geliştirme ve Uyum Sertifikası -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: -"arzu Ettiğiniz Bir Zam Olayı Var. Onu da İnşallah Bayram Sonrası Yapacağız" -Sertifika Töreni, Salondaki Bazı Taksicilerin Ayağa Kalkıp Sorunlarını Bağıra

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayramdan sonra taksi ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın, AB'ye uyum sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ''Mesleki Geliştirme ve Uyum Kursları''nın sertifika töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlendi.

Törende konuşan Topbaş, dünyanın küreselleştiğini, bu nedenle Pekin, Londra gibi dünya şehirlerinde taksi hizmeti nasılsa, İstanbul'daki taksi hizmetinin de aynı standartlara kavuşması gerektiğini söyledi.

2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ve AB'ye giriş sürecindeki Türkiye'nin lokomotifi olan İstanbul'da, hizmet alanında birtakım değişiklikler yapmanın zorunluluk olduğuna işaret eden Topbaş, ''İstiyoruz ki dünyanın konuştuğu bu şehir, dünyayla yarıştığında en önde olsun. Gelenler etkilensinler'' dedi.

Eğer taksi hizmetlerinin kalitesi yükselirse, toplu ulaşımı kullanmak istemeyen, ancak taksilerle yaşadıkları sorunlar nedeniyle kendi aracıyla trafiğe çıkmayı tercih edenlerin tekrar taksileri tercih edeceğini vurgulayan Topbaş, böylece İstanbul'da hem trafik sorununun biraz daha rahatlayacağını, hem de taksici esnafının gelirinin artacağını anlattı.

Topbaş, tüm taksici esnafı içinde birkaç tanesinin yanlış davranışının bile müşteri sayısını etkileyeceğini, bu nedenle İstanbul'daki 38 bin taksiciden katılabilenlere meslek geliştirme kursu verdiklerini belirtti.

Söz konusu kurslarda, ''AB'ye Uyum'', ''Halkla İlişkiler'', ''Tarih Bilinci ve Ahlaki Değerler'', ''Araç Bakımı'', ''İlk yardım'' gibi derslerin yer aldığını anlatan Topbaş, taksi şoförlerine yönelik yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Topbaş, şoförlerin hayatına yönelik saldırıları engellemek için araç içi kabinler, GPS ile araç takip sistemi, kamera gibi düzenlemeleri düşündüklerini kaydederek, ''Arzu ettiğiniz bir zam olayı var. Onu da bayram sonrası inşallah yapacağız'' dedi.

Öte yandan, Topbaş'a sorunlarını ifade etmek isteyen bazı taksiciler, salonda ayağa kalkıp bağıra bağıra konuşarak, zaman zaman programın aksamasına neden oldu.

Korsan taksiler ve sigortasız çalışma gibi sorunlarını vurgulayan taksiciler, kursu tamamlayan 6 bin kişiyi temsilen sertifikası verilmek üzere adı okunan 10 kişinin de aynı taksi durağından olmasına da itiraz etti.

Tepkilerin ve bağırışmaların sürmesi üzerine, ''Siz eğitim aldınız, bunları mı aldınız eğitim olarak? Demek ki yetmedi'' diyen Topbaş, diğer sertifikaları da salona isteyerek, aralarından rastgele seçtiği isimleri de sahneye çağırdı ve sertifikalarını verdi.

Törenin ardından, sertifikalarını salon dışında kurulan masalardan alabilecekleri duyurulan taksiciler, burada yaşanan izdiham nedeniyle tekrar tepki gösterince, sertifikaların önümüzdeki günlerde kurs noktalarından da alınabileceği açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title