Haberler

Taksi Şöförlüğünden Fotoğrafçılığa

İstanbul'da gece taksi şoförlüğü yapan ve geceleri sokakta yaşayan insanların fotoğraflarını çeken Şevket Şahintaş, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

İstanbul'da gece taksi şoförlüğü yapan ve geceleri sokakta yaşayan insanların fotoğraflarını çeken Şevket Şahintaş, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

İstanbul'un arka sokaklarında yaşayan insanların fotoğraflarını çeken Şahintaş, Bodrum Fotoğraf Kulübünün davetlisi olarak Bodrum'a geldi. İstanbul'da gece vardiyasında çalıştığı zamanlarda çektiği sıra dışı fotoğraflarla adından söz ettiren Şahintaş, askerden geldikten sonra taksi şoförlüğü yaptığını ifade ederek, "2004 yılında gece taksi şoförlüğü yaptığım bir dönem sokakta üşüyerek uyumaya çalışan insanları gördüm. Bu insanların seslerini duyurabilmek amaçlı bir fotoğraf makinesi aldım ve fotoğraf

çekmeye başladım. Ağırlıklı insan fotoğrafları çektim ve 6 yıl boyunca gece sokakta yaşayan insanları fotoğrafladım. Şu anda halen taksi şoförlüğü yapıyorum ve gündüz çalışıyorum. Son çalışmam ise yıkım aşamasındaki Tarlabaşı" dedi.

Şahintaş ayrıca, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Yönetmenliğini Erdem Murat Çelikler'in yaptığı

2010 yılının Belgesel Film dalında en iyi ilk belgesel ödülünü kazanırken "Herkes Uyurken" filmiyle ve "Gecenin Öteki Yüzü" adlı fotoğraf sunumlarıyla da dikkatleri üzerine çekti. Yurtdışındaki çeşitli sergi ve röportajlardan sonra 'Gecenin öteki yüzü' Şevket Şahintaş'ın Türkiye'deki ilk sergisi oldu.

Öte yandan, bir otelde Bodrum'lu sanatseverlerle ve meslektaşlarıyla buluşan Şahintaş, slayt ve belgesel gösteriminin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title