Haberler

Takdir Alıcaktı, Kansere Yenildi

Gümüşhane, Geçen Hafta Doğum Gününü Kutladıktan Sonra İlik Kanseri Olduğunu Öğrenen Başarılı Lise Öğrencisi Kız, Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti.

Gümüşhane, geçen hafta doğum gününü kutladıktan sonra ilik kanseri olduğunu öğrenen başarılı lise öğrencisi kız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gümüşhane Lisesi 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tuğba Akdağ, Özcan Mahallesi'ndeki evinde geçen hafta aniden rahatsızlanması üzerine babası Azimet Akdağ tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesine götürüldü.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edilen Tuğba Akdağ'a, yapılan muayene ve tahliller sonucu ilik kanseri teşhisi konuldu.

Teşhisin ardından hastaneye yatırılarak tedavisine başlanan Akdağ, tüm çabalara rağmen dün hayatını kaybetti.

Tuğba Akdağ için bugün Gümüşhane'deki Kemaliye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenin, Vali Enver Salihoğlu, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane Lisesi öğretmenleri ve okul arkadaşları katıldı.

Gümüşhane Lisesi Müdür Yardımcısı Süleyman Şimşek, okullarında Tuğba'nın eğitim gördüğü sınıfın örnek sınıf, Tuğba'nın da örnek öğrenci seçildiğini belirterek, “Tuğba, 1. sınıfta iken sınıfının birincisi, okulumuzun da en başarılı öğrencisiydi. Bütün dönemlerde takdirname almıştı. Yıl sonunda da yine takdirname alacak şekilde notları çok iyiydi” dedi.

Tuğba'nın ilik kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını ifade eden Şimşek, “Hasta gibi görünmüyordu. Zaman zaman ayaklarının ağrıdığını, ara sıra burnunun kanadığını arkadaşlarına söylediği oluyordu. Rahatsızlandığı 8 Mayıs tarihinden iki gün önce doğum gününü kutlamıştı. Ölümü bizleri çok üzdü” diye konuştu.

Tuğba Akdağ'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bayburt'a gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title