Haberler

Taıpeı: Kuzey Kore'nin Nükleer Test Gerçekleştirmesi

Tayvan, Kuzey Kore'nin Nükleer Testinin Bir Silah Yarışı Başlatacağından ve Bölgesel Güvenliği Etkileyeceğinden Dolayı Endişesini Belirtti.

Tayvan, Kuzey Kore'nin nükleer testinin bir silah yarışı başlatacağından ve bölgesel güvenliği etkileyeceğinden dolayı endişesini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Michel Lu, yaptığı açıklamada, Tayvan'ın, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği nükleer testin bir silah yarışı başlatacağından ve nükleer silahların çoğalmasına neden olacağından endişe ettiğini bildirerek, bu testin Kuzey Asya bölgesinde yaşayan halkın refah ve güvenliğini etkilemesinden korktuklarını ifade etti.

Michel Lu ayrıca, Kuzey ve Güney Kore, ABD, Çin, Japonya ve Rusya'nın oluşturduğu 6'lı görüşmelerin tekrar başlatılmasıyla mevcut soruna barışçıl bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Kuzey Kore, Kasım 2005'te, nükleer silah programının durdurulmasını öngören görüşmelerden çekildiğini bildirmişti.

Kuzey Kore, tarihinde ilk kez nükleer bir deneme gerçekleştirdiğini duyurdu. Güney Kore Savunma Bakanlığı, testin TSİ 04.36'da Kilju yakınlarındaki Hwadaeri bölgesinde yapıldığını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title