Haberler

Tahtakale'de Çin Malından Kaçış Başladı

Son aylarda Çin mallarının ciddi sağlık sorunları taşıdığına ilişkin haberler Tahtakale piyasasını da sarsıyor.

Referans Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul'da Çin mallarının en yoğun şekilde satıldığı Tahtakale'nin yüzlerce esnafından biri olan Ömer Demircan, "Müşteri eskiden tezgahtaki malların nereden  geldiğine bakmazdı.Şimdi mutlaka soruyor.Çin mallarının satışı düştü." diyor. Birkaç yıldır neredeyse herşeyi Çin'den getirmeye başlayan Tahtakale esnafı, bu mallara olan talebin azalması nedeniyle bir çok kalemde ithalatlarını durdurmaya başlamış.

Tahtakale'de Çin malından kaçış

Tahtakale'nin en büyük ithalatcılarından Öz Kıvanç AŞ'nin yetkilileri özellikle kozmetikte Çin'den ithalatı büyük oranda azalttıklarını söylüyor. Kendilerinden mal alan esnafın Çin malını satmakta zorlandığını ifade eden yetkililer, bu nedenle  yerli üreticilere talebin arttığını vurguluyor. Tahtakale'de oyuncak satanlar da müşterilerin "Bunlar Çin malı mı?"  diye sorduğunu söylüyor. Esnafın bir kısmı ise Çin malı oyuncakları Türk malı diye satmaya başlamış.

Şimdi de boyalarda sorun çıktı

Öte yandan Toy R Us ve Amerikan Tüketici Koruma Komisyonu, Çin'de ürettirilen Hayali Tahta Boyama setlerinde ciddi miktarda kurşun olduğunu açıkladı. Toy R Us, üretici firma olan Fantastik ile ilişkilerinin kesildiğini söyledi.

Toy R Us, Ekim 2006'dan bu yılın ağustosuna kadar ülke genelinde 8 bin 300 tahta boyama seti sattı. Takımları alan müşterilerin setleri bir an önce en yakın Toy R US bayine iade etmeleri isteniyor. Mattel firması da, 19 milyon Çin yapımı oyuncak bebeği ve diğer oyuncakları geri çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title