Haberler

Tahran Zirvesi Türkiye Sayesinde Önem Kazandı"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Doha Büyükelçisi Nizar el-Hiraki, Tahran zirvesinin Türkiye'nin varlığı sayesinde önem kazandığını söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen üçlü zirveye ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hiraki, "Zirve, Türkiye'nin varlığı sayesinde değer kazandı. Türkiye olmasaydı zirveyi ne takip ederdik ne de güvenirdik." dedi.

Hiraki, her daim Esed rejimiyle aynı safta olduklarını gösteren İran ve Rusya'ya Suriyelilerin güvenmediğini belirtti.

Nizar el-Hiraki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İdlib'e askeri operasyon düzenlenmesinin doğuracağı tehlikeleri dile getirerek oradaki insanların korunmasının gerektiğini söylediğini, aksi takdirde Suriye halkı da dahil herkesi sıkıntıya sokacak bir savaşın patlak vereceğine dikkat çekerek İran ve Rusya karşısındaki net tavrını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin askeri operasyona engel olmak için diplomatik çalışmaları sürdürmesinin önemine işaret eden Hiraki, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin yer almasının, ülkenin ayrılıkçı örgütler tarafından bölünmemesinin garantisi olduğunu kaydetti.

İran'ın başkenti Tahran'da dün düzenlenen Suriye konulu Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi'nin ortak bildirisinde, Suriye krizine askeri çözüm getirilemeyeceği ve İdlib'deki durumun Astana mutabakatı çerçevesinde ele alınacağı vurgulanmıştı.

Suriye konulu üçlü zirvelerin ilki 22 Kasım 2017'de Soçi'de, ikincisi 4 Nisan 2018'de Ankara'da yapılmıştı. Her iki zirvede de Suriye'nin toprak bütünlüğüne bağlılık ve terörle ortak mücadele için kararlılık vurgulanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Tahran İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title