Haberler

Tahran: Tahran'da Uluslarası Yapı Fuarı

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı'nda, Türk inşaat firmaları adeta çıkarma yaptı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı'nda, Türk inşaat firmaları adeta çıkarma yaptı.

750 yerli, 130 yabancı firmanın katıldığı İran Yapı Fuarı'nda Türk firmaları, PVC ürünlerden, kaplamaya kadar inşaatla ilgili her türlü ürünü sergileme fırsatı buldu. Tahran Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 4 gün süren fuara, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, İngiltere, Kuzey Kore, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerden de firmalar katıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği fuara katılan Türk firmaları temsilcileri, İran'ın büyük bir pazar olduğunu ifade ederken, özellikle PVC sektöründe İran pazarının kendileri için yeni ve cazip bir bölge olduğunu ifade etti. İran'ın hem komşu hem de PVC ham medesi üreten bir ülke olması sebebiyle de iyi bir potansiyel olabileceğini dile getiren Türk firmaları, iki ülke arasında, gümrük ve ödeme başta olmak üzere bazı sorunlar olduğunu ifade etti. Türk firmaları yetkilileri, sorunların yetkililerin yapacakları görüşmeler sonunda çözüleceğini umduklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title