Haberler

Tahran: Lübnan'a Destek Konvoyu, İran'dan Yola Çıktı

İran genelinde üniversite öğrenci birlikleri temsilcilerinden oluşan iki otobüslük konvoy, Lübnan'a gitmek üzere yola çıktı.

İran genelinde üniversite öğrenci birlikleri temsilcilerinden oluşan iki otobüslük konvoy, Lübnan'a gitmek üzere yola çıktı.

İran'ın muhtelif üniversitelerinden bir araya gelen öğrenciler, bugün başkent Tahran'da inkılap şehitlerinin kabirlerinin bulunduğu Beheşti Zehra'da yapılan bir törenle yola çıktı. Konvoyu Lübnan'a uğurlamak üzere düzenlenen törene bayan öğrenciler ve kız çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Törende, Lübnan'a giden öğrenciler adına konuşan İsfehan Üniversitesi öğrencilerinden Hamza Feda3, "Biz İslam'ı ve Müslümanlar'ı savunmak için sınır tanımıyoruz. Rahmetli İmam Humeyni bize bunu öğretti. Biz Saddam Hüseyin'in saldırısıyla başlayan savaşta, sadece kuru bir toprak için cepheye gitmedik. Biz Kuroş'un bize bıraktığı toprakları korumak için savaşmadık. Biz, inancımızı ve değerlerimizi korumak için, şehadet aşkıyla cepheye gittik. Şu anda da İslami değerleri korumak ve Müslümanlar'a yardım amacıyla, bize ihtiyaç duyulduğuna inandığımız yerlere ulaşmak için yola çıkıyoruz" dedi.

Törende konuşan İran-Irak savaşı gazisi Murtaza Esedi de, "Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve gitmeye kararlıyız. Resmi bir görevimiz veya sorumluluklarımız yok. Biz inancımız doğrultusunda hareket ediyoruz. İran İslam Cumhuriyeti'nden, Türkiye'ye oradan Suriye ve Lübnan'a geçeceğiz. Bu ülkelerin bize geçiş konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İki otobüslük konvoyla yola çıkan İranlı gönüllü öğrenciler, sadece manevi destek vermek için Lübnan'a gitmek istediklerini belirterek, ne silah, ne gıda yardımı ne de ilaç götürmediklerinin altını çizdi. İlk etapta sadece erkek öğrencilerin gideceği konvoya bu akşam Zencen şehrinde bir grup, yarın sabah da Tebriz'de bir başka grup katılacak. Konvoyun, Gürbulak sınır kapısından Türkiye'ye, Türkiye üzerinden Suriye'ye ve Suriye üzerinden de Lübnan'a geçmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title