Haberler

Tahran: İran, Papa'dan "Büyük Yanlışı" Düzeltmesini İstedi

İran, Papa 16. Benedict'ten İslam ve Şiddet Arasında Bağlantı Kuran Sözlerinden Özür Dilemesini İsterken Papa'nın "Büyük Bir Yanlış" Yaptığını Bildirdi.

İran, Papa 16. Benedict'ten İslam ve şiddet arasında bağlantı kuran sözlerinden özür dilemesini isterken Papa'nın "büyük bir yanlış" yaptığını bildirdi.

Papa'nın sözlerinin siyasi görüşlerden kaynaklandığını ve ilahi metinlere aykırı olduğunu söyleyen İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyin IRNA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Papa'nın bu sözlerini kınıyoruz. İlahi dinlerden birinin lideri olarak bu pozisyondaki birinin bu sözleri büyük bir yanlıştır" açıklamasında bulundu.

Müslümanların dini hassasiyetlerinin parlamasını önlemek için bu yorumların hemen düzeltilmesi gerektiğini söyleyen İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ali Hüseyin, böylece ilahi dinler arasında huzur ve dayanışmanın sağlanabileceğini belirtti.

Papa salı günü Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, 14. yüzyılda bir Hristiyan imparatorun "Peygamber Muhammed dünyaya şer ve gayri insani şeyler getirdi. İnancı kılıçla yaymak gibi" şeklindeki sözlerine vurgular yapmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title