Haberler

Tahran: İran Halkının ABD Seçim Sonuçlarına Bakışı

İran halkı, Amerikan seçim sonuçlarının, dış siyasette bir değişikliğe sebep olmayacağını, ancak ABD Başkanı George W. Bush ve kadrosunun artık dünya gerçeğini görme zamanı geldiğini ifade ettiği görüşünde.

Demokratların kazandığı seçimlerin ardından Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in istifasının da Irak ve Ortadoğu siyasetlerinin Amerikan halkı tarafından kabul görmediğinin bir göstergesi olduğunu düşünen Irak halkı, ABD'nin radikal ve tehdit siyasetlerinden vazgeçmesi gerektiğini söylüyor. Hüseyin Babek adlı Irak vatandaşı, Rumsfeld'in de Irak'ın işgalini hazırlayan ekibin başında olduğunu belirterek, "Rumsfeld'in istifası, Demokratların zaferinin bir sonucudur. Beyaz Saray'da radikal kanadın önde gelenlerinden Rumsfeld'ın istifası; ABD'nin dış siyasetinde, özellikle Ortadoğu ve İran'a yönelik siyasetlerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin göstergesi. Bu da, İran'ın dış siyasetinde değişikliklere yol açar ve yıllardır var olan ilişkilerde yeni bir dönemin açılmasına vesile olabilir" dedi. Diğer yandan güzel sanatlarda öğrenci olan Sacid Seccad ise, Amerikan halkının seçimlerde, Amerikanın sertlik yanlısı siyasetlerinden artık bıktığını ve sert siyasetleri istemediğini dile getirdiğini ifade ederek, seçimin dünya barışı adına yeni bir adım olmasını ümit ettiğini söyledi.

Musa Resüli adlı bir başka Iraklı, Bush'un seçim yenilgisinden sonra dış siyasetlerini yeniden gözden geçirmesini ümit ettiğini belirterek, "Seçim sonuçlarının Amerikan yönetiminin dünya gerçeklerini görmesi ve dünyada daha iyi siyasetleri seçmesine vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title