Haberler

Tahran: İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Asefi'nin Açıklamaları

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Asefi, düzenlediği haftalık basın toplantısında, İran'a sunulan teşvik paketi ile ilgili cevaplarını verdiklerini, artık sıranın Avrupa tarafında olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Asefi, düzenlediği haftalık basın toplantısında, İran'a sunulan teşvik paketi ile ilgili cevaplarını verdiklerini, artık sıranın Avrupa tarafında olduğunu bildirdi.

Asefi, İran'ın nükleer programları ve 5+1 grubunun öneri paketine dikkat çekerek, "Biz öneri paketine cevabımızı verdik. Şimdi sıra Avrupa tarafında. Görüşlerini dile getirme sırası onlarda" diye konuştu. Hamid Rıza Asefi açıklamasında, "Avrupalılar'ın sözlerinde durmamasına rağmen, verdiğimiz sözün dışında bir şey yapmadık, belirlediğimiz sürede cevaplarımızı verdik. Bütün konular müzakerelerde dışarı çıkmalıdır" diye belirterek, tarih ve yapılacağı yere işaret etmeksizin Laricani ile Solana arasında görüşmelerin yapılacağını söyledi. BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Tahran ziyaretinin yararlı geçmiş olmasını ümit ettiğini de dile getiren Asefi, İran'ın Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) ile oldukça iyi bir işbirliği içerisinde olduğunu ve nükleer çalışmalarda ajans sözleşmeleri dışında bir sapmanın da bulunmadığını belirterek, sorunun çözümü için görüşmelere hazır olduklarını söyledi. Hamid Rıza Asefi, Lübnan ve 1701 sayılı kararnameye işaret ederek, "İran bölgede adil bir barışın yerleşmesini istiyor. Lübnan'a uygulanan muhasaranın tamamen kaldırılması gerekir. Lübnan halkı baskılardan kurtulmalı" diye kaydetti. Asefi ayrıca, "Siyonist rejimin uluslararası kanunları çiğnediği sürece bölgede barış için olumlu adımların da atılamayacağını" dile getirdi.

İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin ABD ziyaretinde, Amerikalı yetkililere bir mesaj götürüp götürmediğiyle ilgili bir soru üzerine Asefi, Hatemi'nin bir mesaj götürdüğünü düşünmediğini belirtti. Annan'ın ziyaretinde Holukost karikatür sergisinden endişe ettiğinin sorulması üzerine de Asefi, "Holukast, İran için kutsal ve ele alınması mümkün olmayan bir mesele değil" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title