Haberler

Tahran: İran'da Kabine Değişikliği

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Bir Seneden Fazla Bir Süredir Devam Eden Hükümetinde İlk Değişikliği Yaptı. Ahmedinecad, Sosyal Güvenlik Bakanı Perviz Kazımi'yi Görevden Aldı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, bir seneden fazla bir süredir devam eden hükümetinde ilk değişikliği yaptı. Ahmedinecad, Sosyal Güvenlik Bakanı Perviz Kazımi'yi görevden aldı.

Kazımi'nin, Ahmedinecad'ın bakanlık atamaları zamanında ilk tercihi olmadığı ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan İhsan Cihandide, "sosyal kurumlar ve refah konularında daha etkili birinin göreve getirilmesi" gayesiyle Kazımi'nin görevden alındığını söyledi.

İran'da hükümette etkinliğin arttırılması için geniş çaplı bir değişiklik yapılması bekleniyordu. Ahmedinecad'ın bakanlar kurulu Ağustos 2005'te meclise sunulmuştu. Ahmedinecad, Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na milletvekili Abdülrıza Mesri'yi atadı. Mesri'nin bakanlık için meclisten onay alması gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title