Haberler

Tahran: Humeyni'nin 17. Ölüm Yıldönümü

İran İslam devrimi lideri İmam Humeyni'nin ölüm yıldönümünde İran halkı, bir kez daha 'Humeyni'nin yolundayız' mesajı verdi.

İran İslam devrimi lideri İmam Humeyni'nin ölüm yıldönümünde İran halkı, bir kez daha 'Humeyni'nin yolundayız' mesajı verdi.

İran İslam devrimi lideri İmam Humeyni'nin ölüm yıldönümü sebebiyle başkent Tahran'da, İmam Humeyni'nin türbesinde düzenlenen törenlere on binlerce İranlı katıldı. Bugün sabah saatlerinde düzenlenen törende yapılan konuşmalarda, İran halkının 'İmam Humeyni'nin yolunda olduğu' mesajları verildi. Merasimde ilk konuşmayı yapan Ayetullah Humeyni'nin torunu Hasan Humeyni de diğer yetkililer gibi, nükleer enerjiden barış amaçlı yararlanmanın İran halkının hakkı olduğunu belirterek, düşmanların İran halkının gelişmesine tahammül edemediğini ifade etti. Devrimin yolunun sürdürmek için İran halkının tek tek birer küçük Humeyni olduğunu söyleyen Hasan Humeyni, dedesi İmam Humeyni'nin mücadele hayatı ve kişiliği üzerine yaptığı konuşmada, "İmam Humeyni, sürekli küfür karşısında mücadele için kendini sorumlu ve görevli görmüştür. Düşmanların bütün engellemelerine rağmen İran halkı, nükleer enerjiyi kendi yetenekleriyle ele geçirmiştir. İran halkı bugün, İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamaney'in önderliğinde, hedeflerine ulaşmak için çalışmakta. Biz, İnkılap rehberinin önderliğinde, barış amaçlı nükleer enerjiye ve İran'ın kalkınması yolunda birer askeriz" dedi.

Hasan Humeyni, karikatür kriziyle başlayan Azerbaycan olayları ve 'düşmanların ülkede etnik ihtilaflar çıkarma' siyasetlerine de işaret ederek, "Azerbaycan devrim hareketi boyunca devrimi ve devrim önderlerini desteklemiştir. Bugün, Azerbaycan, Huzistan ve ülkenin dört bir yanında hepimiz birer küçük Humeyni olarak, inkılabın değerlerine ulaşmasına katkı sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Askeri ve mülki amirlerin yanı sıra dış temsilciliklerin de katıldığı toplantıda konuşan İran'ın dini lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney ise konuşmasında Allah'a iman, adalet ve ilimle birlikte ülke genelinde, ulusal birlik ve huzuru sağladığını belirterek, "Huzur ve güvenin sağlanmamış olduğu bir ülkede ilim ilerleme sağlayamayacağı gibi toplumda adalet de hakim olamaz. Düşmanlar, İran halkının imanının zayıflatmaya çalışıyor" diye konuştu.

Ayetullah Hamaney, konuşmasında ABD tehditleri ile ABD ve Siyonist rejim kitle iletişim araçlarının bu konuda komşu ülkeleri tehdit ettiğine dair haberlere işaret ederek, "Biz hiç bir ülkeyi tehdit etmiyoruz. Bütün komşu ve bölge ülkelerle dostane ve kardeşçe ilişkiler içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. İran ile AB ülkeleri ve Rusya arasındaki ilişkiye de değinen Ayetullah Hamaney, "Avrupa ülkelerinin geleceğe daha iyi bakmaları için özellikle gaz ve enerji konusunda ilişkilerini geliştirmelidir. Rusya, İran'da ABD yanlısı bir hükümetin iş başına gelmesi halinde başına neler geleceğini çok iyi biliyor. Biz hiç bir ülkeyi tehdit etmiyoruz. Düşmanlar, sürekli tekrarladıkları yalan iddialarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Amerika ve Siyonist rejim yanlısı kitle iletişim araçları, yalan ve asılsız haberleriyle dünya halklarını İran ve İslam nizamına karşı hareketlendirmeye çalışıyor" dedi.

Ayetullah Hamaney ayrıca, bütün bağımsız ülkelerin İran'ın barış amaçlı nükleer çalışmalarına destek verdiğini belirterek, "ABD bazı ülkelere baskı yapıyor ve kendi isteklerini başka ülkelere kabul ettirmeye çalışıyor. ABD ve Siyonist rejimin medya organlarının İran'ın nükleer silah peşinde olduğuna dair asılsız ve gerçek dışı haberlerle karşı propaganda yapıyor. Biz nükleer silah peşinde değiliz. Biz nükleer enerjiyi İslam kurallarına uygun olmadığına inanıyoruz. Nükleer silah yapmak ve depolamak dinen caiz değildir ve biz nükleer silahtan daha güçlü halkın iman gücüne sahibiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title