Haberler

Tahran'da Onbinlerce Kişi İsrail'i Protesto Etti

İran'ın Başkenti Tahran'daki Filistin Meydanı'nda Toplanan On Binlerce İranlı Bugün İsrail'i Protesto Etti. Kalabalığa Konuşan İran Parlamentosu Sözcüsü Golam Ali Haddad Adel İsrail'in Hiç Bir Yerinin Güvenli Olmadığını Belirterek "Filistin'in Kuzeyine Kurduğunuz Şehirler Cesur Lübnanlı Çocukları...

İran`ın başkenti Tahran`daki Filistin Meydanı`nda toplanan on binlerce İranlı bugün İsrail`i protesto etti. Kalabalığa konuşan İran Parlamentosu Sözcüsü Golam Ali Haddad Adel İsrail`in hiç bir yerinin güvenli olmadığını belirterek ¨Filistin`in kuzeyine kurduğunuz şehirler cesur Lübnanlı çocukların menzilindedir¨ dedi.

Haddad Adel konuşması sırasında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah`dan ¨Cesur Aslan¨ olarak bahsetti ve Filistin ile Lübnanlılar`ın İsraille savaşmak için her türlü hakka sahip olduklarını belirtti. Haddad Adel, ABD`ye de seslenerek, ¨İsrail`e verdiğin destek sona ermeden barış bekleme ve dünyayla uzlaş¨ dedi.

Kalabalık Adel`in bu sözlerine ¨İsrail`e ölüm¨ sloganlarıyla karşılık verdi. Haddad Adel`in konuşmasında Hizbullah`ın roketlerini kastetmesi İsrail`e ait bir savaş gemisinin İran yapımı Zelzal adlı uzun menzilli bir füzeyle vurulması olayını akla getirdi. İsrail, İran`ın Hizbullah`a kendi yapımı güzeleri verdiğini öne sürüyor. Ayrıca İsrail 100 kadar İranlı Devrim Muhafızı`nın Lübnan`da bulunduğunu iddia ediyor. Ancak Hizbullah bu iddiaları yalanlayarak, Hizbullah`ın kendini savunacak kadar güçlü olduğunu belirtiyor.

(HABER : DIŞHABER - DHA/ GİR)

¨şüş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title