Haberler

Tahran Büyükelçiliği'ndeki Kütüphaneye Abdulbaki Gölpınarlı Adı Verildi

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'ndeki Kütüphaneye Ünlü Edebiyat Tarihçisi Abdulbaki Gölpınarlı'nın Adı Verildi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'ndeki kütüphaneye ünlü edebiyat tarihçisi Abdulbaki Gölpınarlı'nın adı verildi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nde bugün yapılan törenle, elçilik kütüphanesine ünlü edebiyat tarihçisi Abdulbaki Gölpınarlı'nın adı verildi. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan törene, aralarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ile Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu ve Dünya Mevlana Araştırmaları Vakfı Başkanı Esin Çelebi'nin de olduğu bir grup Türk ve İranlı bilim adamı, gazeteci ve üniversite öğrencisi katıldı.

'Abdulbaki Gölpınarlı Kütüphanesi' yazılı levhanın üzerindeki örtüyü, Çelebi ve Gölpınarlı'nın birçok eserini Farsça'ya tercüme eden İranlı aydın Tovffik Subhani birlikte açtı.

Bu arada, 25-26 Haziran tarihlerinde İran Yazılı Miras Kurumu ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği öncülüğünde Tahran Üniversitesi'nde 'Abdulbaki Gölpınarlı Günleri' adı altında konferans ve sempozyum düzenlendi. İran Meclis Başkanı Haddad Adil'in açılış konuşmasını yaptığı sempozyuma Türkiye ve İran'dan çok sayıda öğretim üyesi, gazeteci, şair, yazar ve üniversite öğrencileri katıldı. Türkoğlu'nun da konuşma yaptığı sempozyumda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un mesajı okundu. Türk

ve İranlı konuşmacılar, Gölpınarlı'nın hayatı, edebi kişiliği, eserleri ve Mevlana'ya olan özel ilgisi konularında bilgi verdi.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title