Haberler

Tahran: Ahmedinecad'ın 10 Günlük Turu Başladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, 10 Günlük Uluslararası Turunun Başlangıcı Olarak Senegal'e Hareket Etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, 10 günlük uluslararası turunun başlangıcı olarak Senegal'e hareket etti.

Tur boyunca Küba, Venezuela ve New York'u ziyaret edecek olan Ahmedinecad bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "ABD'de, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacağım, devletin bazı önde gelenleriyle ve bazı Amerikan topluluklarıyla görüşeceğim" diye konuştu. ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile tartışmak istemesi ve bunun Beyaz Saray tarafından reddedilmesine de değinen Ahmedinecad, "Bu tartışma önerisini kabul etmediler. Fakat umarım ki kabul ederler ve bu tartışma gerçekleşir" diye kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Senegal'in başkenti Dakar'da 1 gün kaldıktan sonra Ahmedinecad, Cuma ve Cumartesi günü yapılacak Bağlantısızlar Hareketi zirvesi için Küba'nın başkenti Havana'ya gidecek, ardından bir günlük bir ziyaret için Venezuela'ya geçecek. İran Cumhurbaşkanı daha sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında yer almak üzere 18, 19 ve 20 Eylül'de New York'ta bulunacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title