Haberler

    Tahran 15 Yıl İçinde Haritadan Silinebilir'

    Sputnik'te yer alan habere göre Akkaşe, 1830 yılında İran'ın doğusunda 7.1 şiddetinde deprem meydana geldiğini anımsatıp şu ifadeleri kullandı: "Yaptığım araştırmalarda bu tür depremlerin 200 yılda bir tekrar ettiği sonucuna ulaştım.

    Sputnik'te yer alan habere göre Akkaşe, 1830 yılında İran'ın doğusunda 7.1 şiddetinde deprem meydana geldiğini anımsatıp şu ifadeleri kullandı: "Yaptığım araştırmalarda bu tür depremlerin 200 yılda bir tekrar ettiği sonucuna ulaştım. Dolayısıyla 15 yıl içinde Tahran'da aynı büyüklükte deprem yaşanabilir."

    'MİLYONLARCA KİŞİ ÖLEBİLİR'

    İran'ın kısa süre önce Japonya ile bu alanda işbirliği anlaşması imzaladığını ve Tahran'ın sismolojik haritasının çıkarıldığını aktaran Akkaşe, "Tahran belediye başkanı, bu araştırmalar sırasında başkentteki muhtemel depremin milyonlarca kişinin ölümüne yol alacağını ve hatta kentin haritadan silinebileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Japonya Tahran İran Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title