Haberler

Tahliye Edilen Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısına Miting Gibi Karşılama

argılandığı soruşturma kapsamında 387 gün sonra çıktığı ilk mahkemede tahliye olan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan'a Kuşadası'nda miting gibi karşılama yapıldı.

argılandığı soruşturma kapsamında 387 gün sonra çıktığı ilk mahkemede tahliye olan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan'a Kuşadası'nda miting gibi karşılama yapıldı.

Tahliyesi sonrası Buca Cezaevi önü ile Kuşadası'na girişte araçlarla karşılanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, Kuşadası Belediyesi önünde ise törenle karşılandı. Miting gibi karşılama sırasında hem 387 gün sonra ilk mahkemede özgürlüğüne kavuşan Erdoğan Uyan hembelediye personeli hem de vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Belediye çalışanları tarafından düzenlenen karşılamada konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, " Adalete güvendiğimizi söylemiştik ve haklı çıktık. Çok sevinçliyiz" dedi. Erdoğan Uyan ise geç de olsa adaletin tecelli etmesinden dolayı mutluğu olduğunu belirterek, " Suçsuzdum ve hep mahkemeye çıkacağım ilk günü bekledim. Mahkeme önünde çıktığım ilk günde tahliye olarak sizlerin karşısındayım " diye konuştu.

Bilindiği gibi 2 Mayıs 2011 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyon gerçekleştirilmişti. İzmir Büyükşehir belediyesine yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında 387 gün önce İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Erdoğan Uyan daha sonra tutuklanarak Buca Cezaevi'ne konulmuştu. Daha sonra Kuşadası Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'ne ait dosyalar İzmir Büyükşehir Belediyesine ait dosyalardan ayrılmış, yetkili mahkeme kapsamında girmeyen bu dosyaların İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

387 gün sonra davanın ilk duruşması bugün İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Savunmaların dinlenmesinin ardından savcı mahkemeye heyetinden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan'ın tahliye edilmelerini talep etti. Sanık avukatların da taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan'ın tahliye edilmesine karar verdi.

-PERSONEL VE VATANDAŞLAR COŞKUYLA KARŞILADI

Öte yandan akşam saatlerinde Buca Cezaevi'nden tahliye olan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, Buca Cezaevi önünde ve Kuşadası girişinde araç konvoyuyla, belediye binası önünde ise belediye personeli ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 2 bin kişilik bir kalabalık tarafından çiçeklerle, davul-zurnayla ve konfetilerle karşılanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, bu duygu dolu karşılama sırasında belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

ALTUNGÜN, " ADALETE GÜVENİYORDUK, HAKLI ÇIKTIK "

Miting gibi karşılama sırasında Belediye binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, adalete güvenlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, " Operasyonun yapıldığı ilk gün söylemiştim. Adalete güvenimiz tamdır demiştim. Bizim Türk hakim ve savcılarına güvenimiz var demiştik. Adalete güvendik ve haklı çıktık. 387 gün suçsuz yere tutuklu olarak kalan arkadaşımız çıktığı ilk mahkemede hem de savcının talebiyle tahliye edildi. Öncelikle Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Kuşadalıları teşekkür ediyorum. Bizlerin başarılı olmaması için içimizdeki hainler dahil tüm entrikacıların hevesleri kursağında kaldı. Biz yolumuza devam edeceğiz, Kuşadası'na ve Kuşadası halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Tabi bu arada bizi kendileri gibi hırsız sananlarla da mücadelemiz devam edecek " dedi.

ERDOĞAN UYAN, " HEP ADALETE GÜVENDİM, ÇÜNKÜ SUÇSUZ OLDUĞUMU BİLİYORDUM "

387 gün sonra çıktığı ilk mahkemede tahliye edilen ve özgürlüğüne kavuşan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ise zor bir süreç yaşandığını ancak hiçbir zaman adalete olan inancını yitirmediğini söyledi. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen yine de hizmet aşkıyla umut dolu olduğunu kaydeden Erdoğan Uyan, " Hep adalete güvendim çünkü suçsuz olduğumu biliyordum, ilk mahkemede tahliye olacağımı biliyordum. Nitekim 12,5 ay sonra da olsa çıkarıldığım ilk mahkemede serbest bırakıldım. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm Kuşadalılara tek tek teşekkür ediyorum. Kuşadası'na hizmet etmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz.

" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile birlikte vatandaşlarla halay çeken Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, konfeti yağmuru altında 387 gün sonra belediye binasına girdi ve çiçeklerle karşılandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title