Haberler

Tahir Elçi Cinayetinde PTT'nin Güvenlik Kamera Görüntüsü Eksik Çıktı

Güncelleme:

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin PTT'nin güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntünün eksik olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin soruşturma dosyasında bulunan PTT'nin güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntünün eksik olduğu iddia edildi.

"GÖRÜNTÜYE DIŞARDAN MÜDAHALE EDİLMİŞ OLABİLİR"

Diyarbakır Barosu'nca Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olayla ilgili kurulan komisyon çalışmalarına devam ediyor. Baro avukatları tarafından kurulan komisyonun dosyayla ilgili yaptığı çalışmada yeni bir gelişme ortaya çıktı. Komisyon üyeleri, polis tarafından toplanan görüntülerin eksik olduğunu fark etti. Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği sokakta bulunan PTT şubesinden alınan güvenlik kamerası görüntülerinde çatışmanın başladığı ve sona erdiği süre olan 17 dakikalık bölümün olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine savcıya dilekçe veren Diyarbakır Barosu avukatları, görüntünün akıbetini sordu. Baro avukatlarınca verilen dilekçede, "PTT kamera kayıtlarında olay günü saat 11.34 ile 11.51 saatleri arasında 17 dakikalık bir kesintinin mevcut olduğu, bu haliyle görüntü kayıtlarına dışarıdan müdahale edilmiş olabileceği kuşkusu ortaya çıkmaktadır" denildi.

GÖRÜNTÜNÜN TÜBİTAK'A GÖNDERİLMESİNİ TALEP ETTİLER

Görüntü kayıtlarının ve bunları kaydeden cihaz ve hafıza kartlarının TÜBİTAK'a veya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi talep edildi. PTT şubesinden alınan görüntülerde, sistem üzerinde saat düzenlemesi yapılmadığından kayıtların bir saat ileriyi gösterdiği belirtildi. Avukatlar, Elçi'nin 10.51'de vurulduğunu, PTT kamerasında da 11.34 ile 11.51 arasındaki görüntülerin olmadığını ifade etti. Avukatlar, soruşturmada bunun göz önünde bulundurularak işlemlerin yapıldığını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

gerçek:

devlet öldürmek istese önce sazcı seloyu kaldırırdı dimi:)

8
22
yanıtYanıtla
Creaton:

Sen o polisi sakla; sonra memleketten neden bu kadar hain çıkıyor diye söylen.

12
5
yanıtYanıtla
Oz:

Ne tesadüf! Çok şaşırtıcı! Kimin vurduğu görüntülerde var uzakta aramayın.

15
2
yanıtYanıtla
söyle:

kim vurduysa doğruyu söylesin abim. vallahi kızmıcam

6
4
yanıtYanıtla
Cihat?Mobil-IOS:

Bide pkk nin üstüne atmaya çalıştılılar Allah var gam yok zerre miktar iyilik ve kötülük kaybolmaz

6
3
yanıtYanıtla
10:

hen. öldürecez. hemde. ispat. edecez. vay. be

6
2
yanıtYanıtla
AntepliMobil-IOS:

Burası ülkeyse, Irak cennet

6
1
yanıtYanıtla
Kurufasulya:

ELÇİNİN KATİLİ KİM OLURSA OLSUN ORTAYA ÇIKARILMALIDIR EVET BENDE SÖYLEMLERİNİ DÜŞÜNCELERİNİ KABUL ETMESEMDE BU ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL PKK HDP DIŞINDA DEVLETİN BÖLGE HALKI İLE VAR OLAN SORUNLARI ANLAŞMAZLIKLARI ÇÖZEBİLECEĞİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VS OLMASI GEREKİR PKK HDP KCK GİBİ YAPILARIN ARTIK DÖNEMİ KAPANMIŞTIR DEVLET BÖLGEDE HALK İLE BAĞINI KURABİLCEĞİ KİŞİLER VE DERNEKLERİ DESTEKLEMELİDİR

6
0
yanıtYanıtla
cesur yurek Mobil-ANDROID:

herkes biliyor kim vurduğunu söze gerek yok

3
0
yanıtYanıtla
adam:

Bak sen, ne tesadüf;-) Ne olacak simdi, suclu bulunamayacak ve unutulacak mi?

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title