Haberler

Tadf Başkanı Boztepe: ABD'de Gücümüz Çok Büyük

Can Kamiloğlu Bildiriyor- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, yeniden aday olduğunu geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamayla duyurmasının ardından, 17 Ocak'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Türkevi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Can Kamiloğlu Bildiriyor- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, yeniden aday olduğunu geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamayla duyurmasının ardından, 17 Ocak'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Türkevi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Boztepe'nin,iki yıllık icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısında, basın mensuplarının çeşitli sorularını da yanıtladı. Boztepe, ABD'de Türklerin ve soydaşların büyük bir güç olduğunu söyledi.

ABD'de yaşayan Türklerin çok büyük bir güç olduğunu vurgulayan Boztepe şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hep devlete gidilmiş hep devletten istenilmiş, devlet hep birşeyler versin denmiş bizim ilk günden beri söylediğimiz şey burada 500 bin Türk, 1,5 milyon da soydaşımız var burada çok büyük gücümüz var herkes bir dolar verse 2 milyon dolar eder.

Türk vatandaş ve soydaşlarımız kendi içlerinde sorunları olsa bile asgari müştereklerde buluşabilirler. Türkiye Cumhuriyeti ve diğer soydaşlarımıza yardımcı olabilmek için, burada yaşayan vatandaşlarımızın sivil toplum örgütlerimizin daha aktif olması gerekiyor. Federasyonu liderlik sultasından erkek hegomanyasından ve tek adam siyasetinden kurtarmak gerekiyor."

-"KONGRE ÜYELERİNİN FİKRİNİ DEĞİŞTİREMEZSEK"-

Boztepe, TADF'ni Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinle ilgili çok ciddi çalışmalara el attıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Birçok senatör ve kongre üyesini ziyaret ettik. Bunu çok daha iyi seviyelere getirmememiz gerek. Bunu yaparken bize karşınızda Türkiye aleyhtarı olan bir kongre üyesinin fikrini değiştiremezsiniz bende diyorum ki değiştirmeyin. Değiştirmenize gerek yok onun bölgesinde yaşayan Amerikalı Türklerin yaşadığını bilmesi yeterli, o zaten bilmesi gereken bir daha karar vereceği zaman adımını atarken çok daha dikkatli olacaktır. Kendi bölgesinde yaşayan Amerikan vatandaşı olan Türklerin olduğunu düşünecektir."

-TÜRKEVİ YERİNE OTELDE GENEL KURUL TARTIŞMASI-

Başkan Boztepe, TADF'nin yönetim kurulunun almış olduğu karara göre genel kurulun, Türkevi yerine bir otelde yapılacak olmasıyla ilgili tartışmaları ise şöyle değerlendirdi:

"Çoğunluk ve yönetim kurulu kararıyla tüzüğümüz gereği genel kurulu bir otelde yapma kararı aldık. Tüzüğümüzde Türkevi diye bir şart yoktur, Manhattan bölgesinde her hangi bir yerde yapılır. 50 senededir bu toplantının Türkevinde yapıldığını iddia edenler var. Türkevi elli yaşında değil. Konsolosluk bizde eskiden Federasyon toplantılarını otellerin lobilerinde yapardık. Bayram namazlarını otellerin lobilerinde yerlere halılar sererek o şekilde kutlardık. Bunu genel kurulu yapmamızdaki sebeplerden birisi nezih güzel bir ortamda yapmak kavgalı gürültülü ortamdan kurtulmak."

-"SÖYLEMLERİM BÖLÜCÜ DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ"-

Boztepe, bazı çevrelerce söylemlerinin çok sert olduğu şeklindeki eleştirilere konusunda şunları söyledi:

"Benim söylemlerim sert bulunuyor. Bunu özellikle bazı değişik kesimler söylüyor. Benim değişmeyen, paragrafım "Laik Cumhuriyetin üniter yapısı ve Atatürk ilkeleri" konusunda bunun yanlış anlamaya sebep verecek bir tarafı yok, bu aslında bölücülük değil birleştiriciliktir. Biz aslında bütün insanlarımızı seviyoruz ve herkesle kucaklaşmak istiyoruz. Burası siyasi bir irade değil. ABD'de yaşayan Türkleri ve soydaşlarımız bir çatı altında toplayan gönüllülerden oluşan bir kuruluş. Biz bütün insanlarımızı kucaklayacağız, bütün insanlarımızın derdine derman olmaya çalışacağız. "

-NAYLON DERNEKLER-

Boztepe, Federasyonun çatısındaki bazı dernekleri bir arada tutup koordinasyonu sağladığını, en büyük sorunun bazı naylon derneklerin, hiç bir aktivite yapmayıp sadece seçimlerde oy kullandıklarını, başkanını tanımadıkları bir çok derneğin var olduğunu belirterek "Naylon derneklerle başkan olacaksam hiç olmayayım."diye konuştu.(ANKA)

(CK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title