Haberler

    Taçsız Kral

    Galatasaray, Bursa'yı rahat geçti, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Attığı gol sonrasında Metin Oktay selamı veren Gomis yine sahnedeydi. 5-0

    NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ
    Cim-Bom, zoru kolaya çevirdi, yeşil-beyazlılar karşısında beş kez sevindi. 11'de Gomis ile perdeyi açan Cim-Bom, 38'de Ekong'un Bursaspor'u 10 kişi bırakmasıyla farka gitti. 42'de Rodrigues'e 49'da Serdar Aziz eşlik etti. 72 ve 90+2'deki sayılarıyla hat trick yapan Gomis, gollerini 20'ye çıkarıp krallık yarışında öne geçti.
    Galatasaray evinde lider... Bu sezon Türk Telekom'da sadece Fenerbahçe'ye puan veren Cim-Bom, Bursaspor engeleni rahat geçti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.
    Sarı-kırmızılılar, hafta içi ve soğuk havaya rağmen 35 bini aşkın taraftarının desteği altında tahmin ettiğinden daha kolay kazandı. Perdeyi Gomis'in fantastik golü ile açan Galatasaray, 10 kişi kalan rakibi karşısında 5-0'lık çok net bir galibiyet aldı. Hatta tarihi fark bile yapabilirdi. Yeşil-beyazlılar karşılaşmada çok etkisiz kaldı, Galatasaray kalesine şut bile atamadı.
    Galatasaray'ın ilk golü gecenin habercisi gibiydi. Gecenin iyilerinden Feghouli'nin ortası ve Harun'un ıskasıyla başlayan atakta Nagatoma topun çıkmasına izin vermedi. Japon futbolcunun pasını alan Rodrigues ise Gomis'i gördü. Rodrigues'in pasında Gomis bekletmeden sol ayağıyla şık bir gole imza attı.
    Bu anda dakika 11'di.
    38'de Bursaspor'da son adam Ekong büyük bir hata yapıp Belhanda'yı düşürünce kırmızı kart gördü.
    Hemen ardından Gomis'in kafa vuruşu ile Serdar Aziz'in yakın mesafeden kaleye gönderdiği top direkten döndü. 42'de ön alandaki baskı ile kazanılan topu kapan Rodrigues plasesiyle ağlara yolladı, Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi.
    49'da Linnes'in ortasında kaleci Harun'dan seken topu Serdar Aziz ağlarla buluşturdu. 58'de Maicon'un şutunda Harun başarılıydı bu kez. 72'de Belhanda'nın adrese teslim ortasında Gomis'e dokunmak kaldı: 4-0. Fransız forvet uzatmada yine Rodrigues'in pasında bir kez daha sahne aldı ve maç bu golle 5-0 bitti.
    Daha iyisi yok

    Bafetimbi Gomis takımının gol yükünü sırtlamaya devam ediyor. Fransız forvet, bu sezon 22. lig maçında 20 gol, 4 asistle oynadı ve adeta bir rekor kırdı.
    Mario Jardel'in en iyi yabancı golcü performansını geride bırakan Bafetimbi Gomis, takımına 22 maçta tam 24 gollük katkı vermeyi başardı.
    Seyrantepe'den çıkış yok!

    Galatasaray iç sahadaki başarılı performansını devam ettirdi. Bu sezon evinde hiç kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, Bursaspor karşısında da hata yapmadı. Yeşil-beyazlı rakibine karşı sahasında 12. maçına çıkan Terim'in öğrencileri, 11. galibiyetini aldı. Bu sezon evinde sadece Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Aslan, son yenilgisini geçen sezon almıştı.
    2016-17 sezonunda 6 Mayıs 2017 tarihinde 30. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 kaybeden Cim-Bom, o tarihten sonra çıktığı 14 maçta 13 galibiyet 1 beraberlik elde etti.
    Serdar Aziz sevinmedi

    Galatasaray'da 3. gole imzasını koyan Serdar Aziz sevinmedi. 2010-17 yılları arası Bursaspor forması giyen Serdar, eski takımına karşı gol sevincinde bulunmadı.
    Daha önce yeşil-beyazlı takımda kaptanlık da yapan tecrübeli stoper, ligdeki ilk golünü de eski takımına karşı atmış oldu.
    Belhanda şov

    5-0'lık flaş galibiyetin ardından Galatasaray'ın yıldızı Younes Belhanda, çocuğuyla sahaya geldi. Oğluna bir de top veren Faslı futbolcu, taraftarın da alkışları arasında çocuğuyla oynadı, daha sonra da tribünlere giderek 3'lü çektirdi, tezahürat yaptırdı.

    Rodrigues'e yakın takip

    Sarı-kırmızılıların bu sezon performansını katlayan yıldızı Garry Rodrigues'i Avrupa'nın birçok kulübünün scoutu da izledi. Transfer dönemi için bazı takımlarla adı anılan Rodrigues herkesin ilgi odağı oldu. Başta Newcastle United, Sevilla, Fiorentina ve Olympique Lyon olmak üzere bazı kulüpler tribünden yıldız futbolcuyu takip etti.

    Maçın topunu aldı
    Bafetimbi Gomis, üç gol attığı maçın topunu hatıra olarak sakladı. Hat trick sonrası futbolcular arasında bir gelenek olan maçın topunu eve götürme durumunu Gomis de gerçekleştirdi. Fransız forvet, topu arkadaşlarına da imzalattı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Serdar Aziz Galatasaray Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title