Haberler

Tacizden Kurtulmak İzin Cezaevine Girmeyi Göze Aldı

Samsun'da Kendisine Tacizde Bulunduğunu İddia Ettiği Komşusunu Bıçaklayan Kocasının Suçunu Üzerine Alan 2 Çocuk Annesi Kadın, Tacizden Kurtulmak İçin Cezaevine Girmeyi Göze Aldığını Söyledi.

Samsun'da kendisine tacizde bulunduğunu iddia ettiği komşusunu bıçaklayan kocasının suçunu üzerine alan 2 çocuk annesi kadın, tacizden kurtulmak için cezaevine girmeyi göze aldığını söyledi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Gazi Mahallesi'nde komşuları Mustafa B.'yi (49) sırtından bıçakla ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Erol B. (44) ile 2 çocuk annesi eşi Tülay B.'nin (32), yargılanmasına başlandı. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Erol B., kendini savunarak, "Mustafa B., komşumuz olur. Kendisi evinde su olmadığı için bizden su almaya geliyordu. Eşimi taciz ettiğini öğrendim. Kendisiyle konuşmak isterken beni yere düşürdü. Yerden eline bir şey alıp bana vurmak istediği için kendisini bıçakladım" dedi.

Tutuksuz olarak yargılanan 2 çocuk annesi Tülay B. ise, hazırlık soruşturmasında bıçaklama olayını kendisinin üstlenmesine açıklık getirdi. Eşinin olayı gerçekleştirdiğini, ancak eşinin tutuklanması halinde Mustafa B.'nin kendisini tekrar rahatsız edip taciz etmesinden korktuğu için cezaevine girmeyi göze alarak suçu üstlendiğini ifade eden Tülay B., "Ben dışarıda kaldığımda beni rahatsız edeceğini biliyordum. Bu yüzden suçu üstlendim. Ancak, bıçaklama olayında benim bir ilgim yok" diye konuştu.

Eşinden ayrıldığı öğrenilen ve gardiyan olarak görev yaptığı belirtilen Mustafa B. şikayetçi olduğunu, can güvenliğinden dolayı başka bir ile tayin istediğini ileri sürdü. Tülay B. ile 2 ay komşuluk yaptığını, suyu kesik olduğu için evlerine su almaya gittiğini kaydeden Mustafa B., "Tülay B., bana yazılı ve sözlü evlenme teklifinde bulundu. Mektuplar gönderdi. Bu mektuplar dava dosyasındadır. Kocasının yanında beni sevdiğini söyledi. Benim yüzümden kocası ile kavga etti. Erol B., beni tehdit etti. Olay günü pusu kurdu ve ben evin dış kapısından içeri girerken bana saldırdı. Beni sırtımdan bıçakladı. Tülay B., beni eşinin elinden kurtardı" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dava dosyasında bulunan Mustafa B.'ye gönderildiği iddia edilen mektubu Tülay B.'ye göstererek, mektubu kendisinin yazıp yazmadığını sordu. Mektubu inceleyen Tülay B., söz konusu yazının kendisine ait olduğunu, bu mektupları kendisine Mustafa B.'nin tehdit ederek yazdırdığını iddia etti. Bu sırada gözyaşına boğulan tutuklu Erol B., duruşma salonunda uzun süre ağladı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen ve eşi de gardiyan olan Ayşe E. (37), Mustafa B.'yi savunarak, "Mustafa bey çok iyi bir insan. Zaman zaman bize gelirdi. Bayanlara bakmak için kafasını bile kaldırmazdı" dedi.

Duruşma, şehitlerin dinlenmesi için ertelendi.

(MAY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title