Haberler

Cinsel tacize uğradığı durağa kadınları uyarmak için yazılı afiş astı

Güncelleme:

İstanbul D-100 karayolu Acıbadem otobüs durağında tacize uğrayan kadın, güvenlikli olmadığını düşündüğü bölgeyi kullanan diğer kadınları uyarmak için çevreye uyarı afişleri astı.

İstanbul'da yaşayan Gülce Tokyol, Anadolu yakasındaki metronun Acıbadem çıkışında, halk arasında E-5 olarak bilinen D-100 karayolu üzerindeki otobüs durağında bir erkek tarafından tacize uğramasının ardından karakola gidip şikâyetçi oldu. Şüphelinin henüz kimliğine ulaşılamayınca da güvenlikli olmadığını düşündüğü durağı kullanan diğer kadınları uyarmak için de çevreye uyarı afişleri astı.

T24'ten Gonca Tokyol'un haberine göre; İstanbul Acıbadem'de yaşanan olay salı günü gerçekleşti. Metrodan Acıbadem durağında inen Tokyol, otobüs beklemek için D-100 karayolunun Üsküdar yönünde bulunan durağa çıktı. Bir süre iki kadın, üç erkek bekledikleri durakta, diğerlerinin otobüse binmesiyle Tokyol ile bir erkek kaldı. Tokyol, sonrasında yaşananları Acıbadem Polis Karakolu'nda verdiği ifadesinde şöyle anlattı:

Taciz edildiği durağa kadınları uyarmak için yazılı afiş astı

"OTOBÜS DURAĞINDA CİNSEL ORGANINI ÇIKARDI"

"Otobüsleri daha rahat görebilmek için ayağa kalktım ve kaldırımda beklemeye başladım. Bu sırada bir şahıs bana vücudu ile arkadan çarptı ve arkamı dönüp baktığımda az evvel durakta otobüs bekleyen erkek şahsın cinsel organını fermuarından çıkartmış şekilde mastürbasyon yaptığını gördüm. Duruma sinirlenerek şahsa 'Ne yapıyorsun sen' diye bağırdım. Bunun üzerine şahıs D-100 üzerinden Harem istikametine koşarak kaçtı. Etrafta kimse olmadığı için yardım isteyemedim. Olayın meydana geldiği yerin yeterince aydınlık olmaması ve olayın paniğiyle şahsın yüzüne çok dikkatli bakamadım."

DURAĞA YAZILI UYARININ BULUNDUĞU AFİŞ ASTI

Başına gelenin tesadüfi olmadığını da belirten Tokyol, başka kadınlar da mağdur olmasın diye olayın yaşandığı durağa kadınları uyarı yazılar astı.

Cinsel tacizi gerçekleştiren kişinin o bölgenin kuytu olduğunu bildiğinden sık sık aynı yerde taciz olayı gerçekleştiğini düşündüğünü belirten Tokyol şöyle konuştu: " Bu sebeple ilan yapıştırarak insanları uyarma ihtiyacı hissettim. Bu benim başıma geldi ve isterim ki insanlar o bölgenin güvenli olmadığını bilsinler ve -umarım- böyle bir şeyi yaşamak zorunda kalmasınlar. Polisin bizi korumakta yetersiz kaldığı noktalarda birbirimizi koruyalım. Bu tacizcilere karşı toplum olarak sivil direnelim."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (12)

Seren canj:

Erkek milleti işte şaşırmadık herşey yaparlar

13
22
yanıtYanıtla
serdar:

senin erkek görmemen gibi bizde bayan göremiyoruz , dolayısıyla şaşırmaman lazım, bu baskı unsurlarınıda her erkeğin üzerine atlamadan karar vermen

yanıt5
yanıt4
Paranahue Paranahue Parana:

Bak şimdi hiç bir katma değeri olmayan adamı senin akraban senin tarikatının müridi diye işe alıyorsun, memur yapıyorsun maaş bağlıyorsun. Öbür tarafta o işi senden ve o işe aldığın adamdan daha iyi yapacak kasten işsiz bırakılmasını sağladığınız adam var. O işe alınan adam maaşı sayesinde evleniyor bebek yapıyor. O işsiz kalan adam da ulan benim karımı koynuna alıyor beni mahrum ettiği maaşla diye o aileyi ve sistemi lanetliyor. Üniversiteler hiç bilimsel değil. Propaganda tower hepsi.

18
5
yanıtYanıtla
ch:

ulan ne mana çıkardın nasıl bi zihniyetsin aklım almadı çok düşündünmü bunları yazmak için

yanıt1
yanıt0
sansar:

Ordan geçen bir kamyon o yaratığı ezseydi çok güzel olurdu.

15
0
yanıtYanıtla
vurdu gololdu:

lan oğlum cinsel taciz yapacagınıza gelin parasını ben vereyimde sizi karı kkıza götüreyim

12
0
yanıtYanıtla
HAŞİNBOY:

Allah hepsinin belasını versin. Adaletin gelişmesini İstiyoruz.

12
0
yanıtYanıtla
DSADA:

bıktım artık her şeyden bu ülkede olan olaylardan. Otobüs bekle taciz edil markete git taciz edil. Bu nasıl bi zihniyet anlamıyorum. . . . . . . .

12
0
yanıtYanıtla
ADINI YAZ Y:

Canım kardeşim. . kadın olmak çok zorda ondan. . Japonya’da kadınlar gece yarısı süper markete sabahlıklarıyla tek başına tacize uğramadan gidip gelirken . bizde gündüz gözüyle bile kadına taciz. . ama inanınki yaşlılardan duyduğuma göre bundan 40 ve. 50 sene önce havalar sıcak olduğu zaman insanlar bahçesinde veya köyde tarlada uyurlarmış. . ben bunu büyük ailemden duydum. onlar içinde çok zor . . son zamanlarda onlarda akşam karanlıkta yanlız komşuya bile gitmeye çekiniyorlar. .

yanıt9
yanıt1
ekrem:

ARKADAŞLAR BU VE BUNA BENZER OLAYLARI BİRAZ BAŞKA Bİ PENCEREDEN BAKARAK OKUYUN HEPSİ Bİ ALGI OPERASYONU SADECE MİLLETİ HUZURSUZ ETMEK İÇİN PARAYLA YAPTIRILAN ŞEYLER KİŞİLİKSİZ AİLESİ OLMAYAN UYUŞTURUCU MÜPTELASI KİŞİLER İLE YAPTIRILAN ŞEYLER AKILLI OLALIM BU VE BUNA BENZER OLAYLAR SADECE DEVLETİ YIPRATMAK İÇİN BİRİLERİNİN ELİNE VERİLEN PLAN

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title