Haberler
BBC

Tacikistan'da, DEAŞ'lıların Bulunduğu Cezaevinde Kanlı İsyan: En Az 32 Kişi Öldü

Güncelleme:

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'nin doğusunda Vakhdat'daki yüksek güvenlikli cezaevinde çıkan isyanda 3'ü gardian, 24'ü DEAŞ mensubu en az 32 kişi öldü.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'nin doğusunda Vakhdat'taki yüksek güvenlikli cezaevinde isyan çıktı. Kanlı isyanda 3'ü gardian, 24'ü DEAŞ mensubu en az 32 kişi öldü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 mahküm ve 3 gardiyanın, Pazar akşamı çıkan isyan sırasında tutuklular tarafından öldürüldüğü, diğer mahkumların da güvenlik güçlerinin müdahalesinde öldüğü belirtildi.

MİLİTAN ÖRGÜTLERE MENSUP MAHKUMLAR YATIYOR

Tacikistan Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Vakhdat'taki cezaevinde, DEAŞ üyeleri de dahil olmak üzere radikal militan örgütlere mensup mahkumlar yatıyor.

24'Ü IŞİD MENSUBU

AFP'nin haberine göre yetkililer, ölen en az 32 kişiden 24'ünün DEAŞ mensubu olduğunu söyledi. Bu ülkedeki son altı ayda ikinci ölümcül cezaevi isyanı.

Adalet Bakanlığı isyanın 19 Mayıs Pazar akşamı başladığını, bıçak ve keskin aletler taşıyan 30 mahkumun üç gardiyanı esir aldığını söyledi.

KİMLİKLERİ MEDYAYA AÇILMADI

İsyanı başlatanların arasında Tacikistan özel kuvvetlerinde yarbay rütbesiyle görevliyken DEAŞ'e katılan Gulmurad Halimov'un oğlu Bekruz Gulmurad da bulunuyor.

İsyanda ölenlerin kimlikleri medyaya açıklanmadı ancak yetkililer olayın kontrol altına alındığını ve bir soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Yaklaşık 1.500 tutuklunun yattığı Vakhdat cezaevi, başkent Duşanbe'nin yaklaşık 17 km doğusunda. Kasım ayında Tacikistan'ın kuzeyinde Kujand'daki maksimum güvenlikli cezaevinde 21 mahküm ve iki gardiyan çıkan isyanda ölmüştü. İsyanı DEAŞ üstlenmişti.

BBC

3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

realist:

arap kültür emperyalizminin girdiği her yer mahvoluyor

47
3
yanıtYanıtla
Memo:

Tek Gardiyanlara üzüldüm

19
1
yanıtYanıtla
yağmur:

bende

yanıt6
yanıt1
Vanlı:

Yıllarca Tacikistan da yaşadım insanları çok sıcak kanlı ama aç işsiz deaşın orda militanı çok ama din için değil para için katılıyorlar kadınları hepsi dul erkekler genelde Rusya’ya gider düğünden hemen sonra geri gelmezler

14
0
yanıtYanıtla
GARDİYAN:

İNFAZ VE KORUMA MEMURU GARDİYAN DEĞİL

8
2
yanıtYanıtla
tan gürkan:

SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR İKİZ KULELERE SALDIRI YAPAN TALİBAN

1
6
yanıtYanıtla
vecdi:

ikiz kulelere saldıran mossat angut aklının ermediği dünyanın malı

yanıt6
yanıt0
fed:

ay inanmiyorum gercektenmi

yanıt2
yanıt0
Selim Avustralya:

Armut kafa yapan İsrail

yanıt6
yanıt0
Gerçeği bil:

Senin gibiler dış siyasette at gözlüğü takar.

yanıt8
yanıt1
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title