Haberler

Tabipler İş ve İş Sağlığına Dikkat Çekti

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, yılda yaklaşık 80 bin iş kazasının olduğuna ve günde ortalama 4 kişinin bu kazalarda hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Türkiye'de 23 milyon kayıtlı olmak üzere yaklaşık 30 milyon kişinin aktif üretimin içinde yer aldığını hatırlatan Cem Şahan, endüstriyel alanda ise 11-12 milyon işçi olduğunun var sayıldığını kaydetti. Kayıtlı olan aktif sigortalı işçi sayısının 5.5 milyon olduğunu belirten Şahan, "Kayıtlı iş yerlerinin yarısından fazlası, işçi sayısı 50'nin altında olan iş yerlerinde çalışanlardır. Bu kesim işçi sağlığı hizmetlerinden yoksundur ve iş yeri hekimi ile hiç tanışmamıştır. İşçi sayısı ellinin üzerinde olan iş yerlerinin ancak yarısında iş yeri hekimi istihdamı olduğu düşünülürse, kayıtlı işçilerin yalnızca yüzde 10'u işçi sağlığı hizmetlerinden yararlandığı ortaya çıkmaktadır. Ancak sadece tedavi hizmetleri veren iş yeri hekimlerinin varlığı da dikkate alındığında bu oranların daha da aşağı ineceği tahmin edilebilir" dedi.

Şahan, Samsun'da 50'nin üstünde işçi çalıştırıp, iş yeri hekimi bulundurması gereken birçok belediye ve iş yerinin, iş yeri hekimi bulundurmadığına dikkat çekti.

(MD-SA) 21.06.2008 14:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title