Haberler

Tabiatı Koruyan Bireyler Yetiştiriliyor

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kırklareli'ndeki okullarından gelen yoğun talepler doğrultusunda 11-17 yaş grubundaki öğrencilere, tabiat bilincini aşılamak amacıyla üçer günlük eğitim veriliyor.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, eğitimlerin devam ettiğini ve öğrencilerin ilgi gösterdiğini ifade ederek, " Dereköy'de bulunan Yıldız Dağları Tabiat Eğitim Merkezinde yapılan üçer günlük eğitimler kapsamında, Dereköy Sınır Kapısına Yolculuk, Benim Adım Kayın, Dupnisa Mağarası Ziyareti, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkına Yolculuk, Kumullarda Yaşam, Milli Parkta Kuş Gözlemi adı altında bir birinden öğretici onlarca etkinlik ile öğrencilere tabiat bilinci aşılanmaktadır. Tabiat eğitimleri sonucunda, öncelikle 11-17 yaş grubu arasındaki çocuklara, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı ve Yıldız Dağları Biyosferi'nin sahip olduğu zengin ekosistemi tanıtılarak biyolojik çeşitliliğin ve tabiatın korunması konusunda duyarlı bireyler yetişmesini sağlamak hedeflenmektedir" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Dereköy İğneada Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title