Haberler

Tabakhanelerin Elektriği Kesiliyor

Bursa'nın 20 Yıldır Sürekli Konuşulan Meselelerinden Biri Olan Tabakhanelerin Taşınmasıyla İlgili Sona Yaklaşıldı.

Bursa’nın 20 yıldır sürekli konuşulan meselelerinden biri olan tabakhanelerin taşınmasıyla ilgili sona yaklaşıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, dericilere tanınan sürenin dolmasıyla işyerlerinin elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesi için TEDAŞ, BUSKİ, Büyükşehir Belediyesi, İl Çevre Müdürlüğü gibi kuruluşlara yazılan yazıları imzalamıştı. Bu kurumlardan ilk cevap Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi Bursa İl Müdürlüğü’nden alındı. Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi Bursa İl Müdürlüğü, 12 Temmuz 2007 tarihi itibariyle 10 gün içinde elektriklerinin kesileceğini bildiren tebligatları dün işletmelere gönderdi.

Belediye ekiplerinin hem Soğanlı’daki tabakhaneler bölgesinde hem de Badırga’da kurulan Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı denetimlerde, Deri OSB’nin altyapısının yüzde 90 oranla tamamlandığının tespit edildiğini söyleyen Başkan Recep Altepe, “Arıtma tesisleri yüzde 90 oranında bitmiş. Bölgenin altyapı ve üstyapı eksikleri de büyük oranda giderilmiş. İhtarımızı dikkate alan bazı işletmeler inşaatlarını tamamlanma noktasına getirmişler. Bunu memnuniyetle karşıladık. Ruhsat aldığı halde bölgede inşaata başlamayan veya ruhsat dahi almayıp kaçak elektrik ve su kullanarak Soğanlı’da faaliyetine devam eden işletmeler için yapacak bir şey kalmamıştır. Bu işletmelerin şalteri, 10 gün içinde bir daha kalkmamak üzere indirilecektir” dedi.

(MŞ)

12.07.2007 18:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title