Haberler

"T.C" Yeniden Tabelada

Güncelleme:

Bursa Valiliği'nin tarihi binasına 'T.C.' ibareli tabela, bu sabah yeniden asıldı.

Bursa Valiliği'nin tarihi binasına 'T.C.' ibareli tabela, bu sabah yeniden asıldı. Dün CHP'liler ve Atütürçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi üyelerinin protesto gösterisinin ardından Vali Şahabettin Harput, 'T.C.' ibareli tabelanın yeniden konulacağını açıklamıştı.

Bursa Valiliği'nin Heykel Semti'ndeki tarihi binasında yer alan 'T.C.' ibareli tabela yerine sadece 'Valilik' yazılı tabelanın konulması tepkilere neden oldu. Dün, CHP'liler ve ADD üyeleri Valilik önünde toplanarak ellerinde Türk bayraklarıyla 'Vali istifa' sloganı atıp alkışlarla protesto gösterisi yaptı. Göstericiler, Vali Şahabettin Harput'un Valilik binasından çıkıp açıklama yapmasını istedi. Kalabalık, Özel Kalem görevlileri ile görüşen CHP İl Başkanı Metin Çelik'in, T.C. ibareli tabelanın yeniden asılacağının söylendiğini açıklaması üzerine olaysız dağıldı.

Gösterinin ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, yazılı açıklama yaparak, eksik bilgilenme olduğunu belirtti. Harput, Bursa'da Valilik ve vilayet tabirlerinin doğru tabirler olduğunu vurgulayarak, "Valilik kelimesinin üzerine T.C. Valilik tabiri yanlıştır. Heykel Vilayet olarak bilinir. Bursa'da zaten Bursa Valiliği bütün ihtişamıyla ve saygınlığıyla kendi varlığını sürdürmektedir. Heykel'de yıllar önce tabelanın eskimesi dolayısıyla heykelin vilayet olarak özdeşleşen Heykel Bursa'da, Heykel Vilayet olarak özdeşleşir. Yıllar önce Valilik yazılan tabloyu ya da tabelayı bugün Türkiye Cumhuriyeti sözcüğü T.C. sözcüğü yeni indirilmiş gibi mütalaa ederek istismar etmeye kalkmak büyük bir haksızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti kelimesinin kısaltılmış harfleri olan T.C. harfleri elbette ve elbette herhalde ve her şartta bütün kurumlarla birlikte anılacaktır. Doğrusu da odur. Zaten Türkiye Cumhuriyeti varsa kurumlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti varsa kişiler vardır, bunun dışında başka bir şeyler düşünmek ne kimsenin hakkıdır ne de kimsenin haddidir" dedi.

Bursa'da yıllar önce yapılan bu değişiklikten sonra ülke genelinde yanlış anlamalarla ve ithamlarla gerilen havanın istismara yol açmaması için 3 gün önce Valilik tabelasını yeniden sipariş verdiğini bildiren Harput, tabelanın en kısa sürede değiştirileceğini açıkladı.

Vali Harput'un açıklamasının ardından bu sabah Heykel'deki tarihi binanın girişine yeni yaptırılan 'T.C.' ibareli tabela yeniden asıldı. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title