Haberler

Suyu ile Ünlü Sarmaşık Kaplıcası Yeniden Hayata Geçiyor

Suyu ile ünlü Sarmaşık Kaplıcası yeniden hayata geçiyorORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan kaplıca tesislerinde yeni yapımı gerçekleşen tesis için temel atma töreni gerçekleşti.

Suyu ile ünlü Sarmaşık Kaplıcası yeniden hayata geçiyor

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi'nde bulunan kaplıca tesislerinde yeni yapımı gerçekleşen tesis için temel atma töreni gerçekleşti.

Eskisi yıkılarak yeniden projelendirilerek yapımına başlanan Ilıca Sarmaşık Kaplıcası Termal Otel'in temel atma töreni dualarla gerçekleşti. Sahil yoluna en yakın 4 yıldızlı olacak tesisler 1 Şubat 2019 tarihinden sonra hizmet verecek. İşletme sahibi Şenel Duran temel atma töreninde yaptığı açıklamada, "Otelimiz 4 yıldızlı olacak şekilde hizmet verecek. Termal tesisimizde 80 oda bir bay ve bir bayan olmak üzere termal havuzumuz yer alacaktır. Kaplıca tesislerimizde yüzme havuzumuzda olacak. Projenin maliyeti 17 milyon TL'dir. 12 ay gibi kısa sürede tamamlanacak tesislerimiz ve hizmete açılacaktır. Kaplıcalarımızın faydaları birçok derde devadır. Tesislerimizde ki suyun sıcaklığı 48 santigrat derecedir. Romatizma, kireçlenme, kadın hastalıkları, rahim üşütmesi, mide bağırsak yolları iltihaplanması ve böbrek taşları gibi hastalıklarda etkili olup bünyesinde birçok mineral barındırmaktadır. Tesisimiz tüm bölgeye hayırlı olsun" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Karadeniz sahilinde sahil yolunda denize en yakın tek kaplıca Ilıca Tesislerimizdir. Kaliteli bir suya sahip burası. Tek başına bir kaplıca değil gelecek misafirlerin her türlü konaklayacakları bir tesis buraya kazandırılıyor. Turistik bir tesis olacak ve tüm bölgeye hizmet verecektir" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Ordu ilimizin değerlerinden olan Ilıca Termal Tesisleri bölgemiz için son derece önemli yer teşkil ediyor. Denize en yakın yer olan Ilıca Kaplıcası'na sonuna kadar destek veriyoruz. Bu tesislerin daha güzelleşmesi için bizler de çevre düzenlemesini yapacağız. Yatırımcılarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti.

Törene ayrıca Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Termal Ilıca Fatsa Ordu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title