Haberler

Suudi Veliaht Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

Güncelleme:

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı vahşice infaz edip parçalara ayırdıkları iddia edilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın en yakınındaki ismin, cinayet günü hem konsoloslukta hem de konsolosluk konutunda görüntüleri ortaya çıktı.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda yok edilmesiyle ilgili çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. 15 kişilik Suudi infaz timinin başında olduğu değerlendirilen ve Veliaht Prens'in istihbaratçısı olarak bilinen 'Maher Abdulaziz M. Mutreb'in, Kaşıkçı'nın vahşice katledildiği saatlerde hem konutta hem de konsoloslukta olduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Murteb, ikindi saatlerinde ise elinde büyük bir valizle İstanbul'daki bir otelden çıkarken ve ardından da Atatürk Havalimanı'nda görüntülendi. O valizde Cemal Kaşıkçı'nın cesedi mi vardı?

Suudi Veliahat Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

"SUUDİ VELİAHT PRENSİN ADETA GÖLGESİ GİBİ"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın adeta gölgesi gibi her an yanında dolaştırdığı ve özel istihbaratçısı olduğu iddia edilen İstihbaratçı Albay Maher Abdulaziz M. Mutreb'in Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü dakikalarda Konsoloslukta ve ardından da Konsolosluk Konutu'nda olduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Mutreb, suikast timiyle birlikte İstanbul'a geldiğinde Başkonsolosluğa birkaç yüz metre mesafedeki Levent Movenpick Otel'de 5 Ekim'e kadar rezervasyon yaptırmış, ama aynı gün ekibiyle birlikte alelacele otelden ayrılmıştı. İşte Murteb'in 2 Ekim günü İstanbul'daki rotasını gösteren fotoğraflar...

Suudi Veliahat Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

SAAT 09:55: KONSOLOSLUĞA GİRİYOR

Sabah'ta yer alan habere göre; Veliaht Prens Selman'ın özel istihbaratçısı 47 yaşındaki bir istihbarat albayı Mutreb, Atatürk Havalimanı'na 2 Ekim gecesi 03.38'de girdi. Yine 2 Ekim'de saat 09.55'te Mutreb, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girerken görülüyor. En önde yürümesi dikkat çekiyor. Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluğa girmeden saatler önce gelip yerini aldığı anlaşılıyor. Suikast timinde yer alan diğer isimler de Kaşıkçı'dan önce binaya giriyor, bir başka deyişle Suudi gazetecinin 'cellatları' önceden yerlerini alıyorlar.

Suudi Veliahat Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

SAAT 16:53: KONSOLOSLUK KONUTUNDAN ÇIKIYOR

Mutreb, başka bir fotoğrafta önceki gün ülkesine dönen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed bin Uteybi'nin rezidansından çıkarken polis kamerasına yakalanıyor. Bu görüntünün kameralara takıldığı saat 16.53.

Suudi Veliahat Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

VALİZDE KAŞIKÇI'NIN CESET PARÇALARI MI VAR?

Mutreb ve beraberindeki ekibin 4 gün için rezerve ettikleri otelde rezervasyon iptali yaptıkları sırada bir görüntüsü de bulunuyor. Mutreb'in yanındaki büyük valiz ise dikkat çekiyor.

Suudi Veliahat Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı

SAAT 17:58: MURTEB VE ADAMLARI HAVAALANINDA

Mutreb ve beraberindeki tim üyeleri ayrıca 2 Ekim 2018'de Genel Havacılık Terminali'nden 17.58'te Türkiye'den çıkış yaparken görülüyor. Mutreb ve bazı tim üyelerinin konsolosluk konutundan çıkar çıkmaz Atatürk Havalimanı'na yöneldikleri anlaşılıyor. Timin 6 kişiden oluşan bu üyeleri, 2 Ekim'de 17.15'te inip 18.20'de kalkan HZ SK1 kuyruk numaralı Suudi devletine yakın Sky Prime Aviation şirketine ait özel jetle Kahire'ye gitmişti.

SELMAN'IN KAŞIKÇI TİMİNDEKİ 5 İSİMLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Veliaht Prens Selman'ın Kaşıkçı timindeki 5 isimle fotoğrafları ortaya çıktı. Özellikle Maher Abdulaziz Mutreb'in Selman'ın gittiği her yerde yanıbaşında olduğu görülüyor. Maher Abdulaziz Mutreb'in Veliaht Prens Selman'a Paris, Madrid, Houston, Boston ve Birleşmiş Milletler ziyaretlerinde eşlik eden ve Prens'e çok yakın bir isim olduğufotoğraflarda dikkat çekiyor.

DİPLOMAT OLARAK GÖRÜNÜYOR

Mutreb, 2017'de Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçiliğine atanmış bir diplomat olarak görünüyor ve Suudi Prens'le muhtemelen koruması olarak birçok yeri ziyaret etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title