Haberler

Suudi Tur Operatörleri Batı Akdeniz'de

Suudi Arabistan'ın en büyük 18 tur operatörü firmasının temsilcisi Antalya'ya geldi.

Batı Akdeniz turizminde Körfez hamlesi

Batı Akdeniz'in turizm potansiyelinin Körfez ülkelerine tanıtılması amacıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmasının sonucu Suudi Arabistan'ın en büyük 18 tur operatörü firmasının temsilcisi Antalya'ya geldi. Tur operatörleri, Isparta ve Burdur'u da kapsayan Batı Akdeniz'in turizm potansiyelini tanıma ve ikili görüşme yapacakları 4 günlük programın ilk günü, Antalya Kemer'de Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ve teleferikle Tahtalı Dağı gezileri gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz nisan ayında başarıyla gerçekleştirilen 'Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı'nın ardından Körfez ülkelerinde referans ajans olan BAKA, Antalya, Burdur ile Isparta'ya yoğun ilginin oluşmasıyla bu ülkelere yönelik turizm çalışması başlattı. BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ve Seyahat Acentacıları Yöneticileri Derneği (SAYD), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu ile birlikte Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programları planladı.

Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli Arap turistleri çekmek amacıyla hazırlanan programların ilkinde 18 Suudi tur operatörü firmasının temsilcisi, THY'nin özel misafirleri olarak Riyad'dan İstanbul bağlantılı Antalya'ya geldi. Tur operatörleri temsilcilerini havalimanında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan ile uzman Sadettin Dikmen ve THY Isparta Müdürü THY Isparta Satış Müdürü Tülin Başaran karşıladı.

Otel konaklamalarında AKTOB, ALTİD ile KETOB, konuklara profesyonel rehberlik ve transfer hizmetlerinde de SAYD ile diğer tüm katılımcıların katkı sağladığı programda, tur operatörleri havalimanından kalacakları Kemer'deki Grand Haber Hotel'e geçti.

GÜZELLİKLERİ FOTOĞRAFLADILAR

Yol boyunca fotoğraf makineleriyle çevredeki güzellikleri çeken tur operatörleri, öğle yemeğinde Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Metin Peltek ile Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Ali Nail Kılıç ile biraraya geldi. Başkan Gül, ağırlamaktan memnuniyet duydukları Suudi tur operatörlerine Antalya, Kemer ve turizm değerleri hakkında bilgi verdi.

Aralarında 40 firmayı bünyesinde barındıran Al-Tayyar Grup, Al Amoudi, Saudi Travel&Tourist Bureau gibi büyük tur operatörlerinden oluşan grup, yemek sonrasında Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ve Tahtalı Dağı'na çıktı. Teleferikten kuşbakışı manzarayı hayranlıkla seyreden Suudi tur operatörleri, zirvede karların üzerinde ve manzara önünde bol bol fotoğraf çekti. Tahtalı zirvesindeki akşam yemeğinin ardından konuk tur operatörleri, şehir merkezinde alışveriş merkezini gezerek ilk günün programını tamamladı.

Grup, ikinci gün Düden Şelalesi'ni gezikten sonra Burdur ve Isparta'ya geçecek, Arap turistlerin büyük ilgisini çeken İnsuyu Mağarası, Eğirdir Gölü ve Davraz Kayak Merkezi'ni de görecek. Programın üçüncü gününde Karacaören Barajı gezisinin ardından Belek'e geçecek olan Suudi tur operatörleri, öğle yemeği sonrasında tercihli olarak Alanya veya Antalya şehir merkezine geçecekler.

Suudi tur operatörleri için hazırlanan Fam Trip Programı'nın son günü olan 1 Aralık'ta ise, Batı Akdeniz'i gezip fikir sahibi olacak Suudi tur operatörleri ile bölgedeki konaklama tesisleri, tur operatörleri ve seyahat acentalarının katılacağı bir çalıştay (work-shop) gerçekleştirilecek. Türk ve Arap turizm heyetlerinin ikili görüşmeler yapması da sağlanacak.

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ile Umman'dan oluşan Körfez'deki diğer ülke tur operatörlerinin benzer programlarının ise, Mart, Nisan, Mayıs 2012'de yapılması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title