Haberler

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait 2 tesisine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.

Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 04.00 sularında ülkenin doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait iki tesisinin İHA saldırısına uğradığını ve iki yangının çıktığını duyurdu. Açıklamada, çıkan iki yangının yapılan çalışmaların ardından kontrol altına alındığı belirtildi.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, 17 Ağustos'ta Yemen'deki İran destekli Husiler, 10 insansız hava aracı ile Aramco'ya ait petrol tesislerini hedef aldıklarını açıklamıştı. Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco, 2-10 trilyon dolar arası piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi kabul ediliyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Şii Husilerin yönetimi ele geçirmesi üzerine Mart 2015'ten beri Yemen'e saldırıyor.

Suudi Arabistan petrol tesislerine İHA'yla saldırı düzenlendi

ARAMCO NEDİR?

Saudi Aramco veya resmi adıyla Saudi Arabian Oil Company, Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketidir. Şirket ilk olarak Kral Abdülaziz İbn-i el-Suud ve ABD Başkanı Franklin Roosevelt tarafından ortak olarak kurulmuştur. Aramco, dünyanın en karlı şirketi olarak gösteriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (66)

haybitullah:

Suud ülkesi ve Arap emirlikleri kültürüyle geçmişiyle büyük köklü devletler. Türkiye iran ve tüm devletler suudlara biat etse büyük arap imparatorluğı kurulur. İslam yükselir. Ümmet tekrar birlik olur. Müminlerin Peygamber ümmetine biatı esastır.

3
42
yanıtYanıtla
Mehmet:

Sen nasil bir beyinsizsin ya? Onun bunun kolesi mandasi olursun anca bu zihniyetle. Ozgurlugu hak etmeyen geri kafali. Git sen biat et o zaman. Kendi inancina saygin da yok. Ustunluk irkla soyla mi olur?

yanıt14
yanıt2
.:

Fitne sokma amacın belli dünyada ki bütün müslümanlar biliyor ki Suudi Arabistan yönetimi Suud ailesi amerikan uşağı Müslüman düşmanı soysuz kahpeler kendi Müslüman halkı dahil dünyadaki bütün müslümanlara zarar veren abd ve İsrail e uşaklıktan başka hiç bir şey yapamazlar

yanıt6
yanıt0
.:

O öyle değil onlar türkiyenin emrine girmeleri lazım bize ne zaman biat ederler o zaman sadece müslümanlar değil zulme uğrayan bütün insanlar kurtulur ve bir gün muhakkak bu olacak dünyanın kurtuluşu türkiyenin önderliğinde olacak bu arada vahabi olduğunda aşikar İngiliz fitnesinin ürünü beyinsiz

yanıt4
yanıt0
KUL:

İSRAİLDEN Mİ BAĞLANDIN YARIŞMAYA.

yanıt7
yanıt0
ÜMMET:

KÖKLÜ DEVLET DEDİKLERİNİN ÇOĞU OSMANLIDA İLÇE BİLE DEĞİLDİ , CAHİL. .

yanıt9
yanıt0
HALİS:

İSLAM TARİHİ DE BİLMİYORSUN , İSLAMI DA BİLMİYORSUN, İSLAMA HİZMET ETSİN BİAT EDELİM. . AMERİKAYA İSRAİLE ÇALIŞANIN NERESİNE BİAT EDECEKSİN. . YAHUDİ YA DA HRİSTİYAN İSEN DOĞRU SÖYLÜYORSUN. . . BİAT EDİLMELİ. . AMA BİZ MÜSLÜMANIZ. .

yanıt9
yanıt0
menati:

Türkiye büyük bir güç oldu. Artık adriyatikten çine meksikadan viyanaya Türkiyenin sözü geçiyor. Eski Türkiye geride kaldı.Türkiye hiçbir batılı güçten icazet almadan süleyman şahı tahliye etmiştir. Türkiye kendi madenlerini çıkarıyor.Türkiye batılı devletkerden icazet almayarak yine kendi imkanlarıyla 5 milyon suriyeliye bakmaktadır. Bütün bunlar Türkiyenin bağımsız ve güçlü devlet olduğunı gösteriyor. Yaşasın yeni Türkiye.

22
17
yanıtYanıtla
Icazetsiz Fatih:

Ne içtin sen ??

yanıt7
yanıt6
gercekci:

Sagolsun RTE Allah daha cok ömürler versin CB imiza.

yanıt2
yanıt0
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title