Haberler

Suudi Arabistan Konsolosluğuna Ait Mercedes'in Sırrı Çözülemedi

Güncelleme:

İstanbul Sultangazi'de bir otoparkta bulunan Suudi Arabistan Konsolosluğuna ait aracın bagajından ikisi çok büyük, biri daha ufak 3 valiz başka bir araca yüklendi. Bir gaz maskesinin de yere düştüğü ve bu gaz maskesinin ağır kimyasallardan korunmak için kullanıldığı iddia edildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedi aranırken, konsolosluğa ait bir diplomatın aracın Sultangazi'de otoparkta terk edildiği ortaya çıktı. Mercedes'i otoparka 7 Ekim'de, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda görevli bir ataşenin bıraktığı belirlendi. Ataşe 18 Ekim'de başka bir araçla getirdiği ikisi büyük üç valizi, park halindeki Mercedes'e yükledi. Bu sırada yere bir gaz maskesi düştü.

ARABAYI OTOPARKA BIRAKIP GİTTİ

Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Başkonsolosluğu'nda kaybolmasının üzerindeki sis perdesi yavaş yavaş dağılırken uluslararası medya dünden itibaren "Ceset nerede?" sorusuna odaklandı. "Denize mi atıldı, ormana mı gömüldü" tartışmaları sürerken 2 Ekim'den beri 4. Levent'teki Suudi Başkonsolosluğu önünde gelişmeleri izleyen Hürriyet muhabiri Eyüp Serbest ve Fırat Alkaç'a çok kritik bir ihbar geldi.

Suudi Arabistan Konsolosluğunun Sır Mercedes'i

Buna göre Sultangazi Devlet Hastanesi'nin hemen yanındaki 3 katlı İSPARK'a, 7 Ekim'de diplomatik 34 CC 1736 plakalı siyah renkli E 220 model bir Mercedes otomobil bırakıldı. İSPARK çalışanları, otomobili getiren Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ataşesi Muhammed Ö.'yü tanıyordu. Normalde aracı konsolosluk çalışanı Türk şoför Y.K. kullanıyordu ancak o gün yoktu. Muhammed Ö., daha önce de geldiği Mercedes'i giriş kata, en uç noktaya bıraktıktan sonra otoparktan ayrıldı. İlginç olan ataşenin 18 Ekim günü diplomatik 34 CC 2665 plakalı BMW ile otoparka dönmesiydi.

VALİZLERİ YÜKLEYİP DÖNDÜ

Muhammed Ö. ikinci gelişinde kullandığı bu otomobili bir önceki aracın önüne park etti. İkinci otomobilin bagajından ikisi çok büyük, biri daha ufak 3 valiz indirdi. Bu sırada otoparkta görevli Muhammed Ö. kendisine yardım etti. Muhammed Ö. valizleri ilk Mercedes'e yüklerken bir yüz maskesi yere düştü. Muhammed Ö. maskeyi çöpe atıp valizleri bıraktıktan sonra otoparktan ayrıldı. 34 CC 1736 plakalı Mercedes, arka koltuğunda büyükçe bir karton poşet içinde iPhone kutusu ve kettle (su ısıtıcısı) ile bagajında 3 valizle otoparkta kaldı.

OTOPARKÇI ŞÜPHELENDİ

Otoparkçı M.Ö. valizleri yüklerken şüphelenerek Muhammed Ö.'ye valizlerin içinde ne olduğunu sordu. Espriyle karışık, "Cemal Kaşıkçı'nın cesedi yok değil mi" dedi. Muhammed Ö. gülerek öyle bir şey olmadığını söyledi. Ancak M.Ö. maskenin gördüklerinden farklı olmasından şüphelenmişti. Çöpten aldığı maskeyi tanıdığı bir doktora gösterdi. Doktor bu tip bir maskenin ağır kimyasalla çalışılacağı zaman takılacağını söyledi. Otoparkçı maskeyi çöpe attı.

Suudi Arabistan Konsolosluğunun Sır Mercedes'i

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Otoparka 15 gün boyunca ne Muhammed Ö. ne de şoförü Y.K. uğradı. Üzeri toz kaplanan Mercedes, konsolosluk araçlarında arama yapılırken otoparktaydı.Otoparka İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler de geldi. Otoparkın tüm kamera kayıtlarına el konuldu. Bagajında valizler olduğu bildirilen Mercedes koruma altına alındı. Otoparka gelen polis ekipleri araçta inceleme için izin alınmasını bekledi. Ancak izin alınamadığı için inceleme yapılmadı.

20 GÜN ÖNCE JANT ALMIŞLAR

Otoparkta bulunan diplomatik plakalı Mercedes'in konsoloslukta görevli bir ataşeye ait olduğu ortaya çıktı. Bu bilgiyi otomobilin düzenli olarak bakıma götürüldüğü Kağıthane'deki özel servisin sahibi Hüseyin Uygun, "Araç konsoloslukta çalışan ataşeye aitti. Sanırım ticaret ataşesi. İsminin Muhammed olduğunu biliyorum. Aracı şoförü Y. getiriyordu. Düzenli olarak her ay bakıma getiriyorlardı. Ücretlerini de düzenli ödüyorlardı. Bir de ataşenin ailesinin kullandığı ikinci bir otomobilleri vardı. Onu da zaman zaman getiriyorlardı" dedi.

Özgür Altuncu'nun haberine göre, otomobili kullanan ataşenin bir ay önce görev süresinin sona erdiği ve ülkesine döneceğinin söylendiğini aktaran Hüseyin Uygun, "Son olarak 20 gün önce jant almaya geldi şoförü. Niçin istediğini sorduğumda da, 'Türkiye'den yeni bir araç aldık. Ataşe bey yeni araç için istedi. Otomobili ülkesine götürecekmiş' dedi" diye bilgi verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Sultangazi Mercedes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title