Haberler

Süslü Kadınlar' Hatay'da Caddeleri Çiçeğe Çevirdi

’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ diğer illerle eş zamanlı olarak Hatay’da da gerçekleşti.

'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' diğer illerle eş zamanlı olarak Hatay'da da gerçekleşti.

Çiçeğiyle, süsüyle, rujuyla, eteğiyle, iş kıyafetleriyle yani her haliyle bisiklete binilebileceğini gösteren kadınlar, caddelerin sadece motorlu araçların ve erkeklerin olmadığını vurgulamak için 2013 yılından beri her sene yaptıkları bisikleti turunu Hatay'ı da aralarına alarak 50 ilde eş zamanlı olarak tamamladı.

Her yıl daha fazla kişiye ulaşan etkinlik Hatay'ın Antakya ilçesinde ikinci kez Ezhan Cemali önderliğinde yaklaşık 150 kişilik grup Atatürk Anıtı'nda toplandı. En güzel giysilerini giyip gelen kadınlar bisikletin yaşamın bir parçası olduğunu anlatmak için pedala bastı. Kadınların kendileri gibi kendileri gibi bisikletlerini de süslemeleri dikkat çekti. Birçok kadının katıldığı turda, annelerin çocuklarıyla beraber pedal çevirmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Bisiklet sürmenin sadece bir spor değil bir ulaşım şekli olduğuna dikkat çeken Cemali, tüm kadınları bisiklet kullanmaya ve korkmamaya davet etti. Hatay'da daha fazla kadına ulaşmak için organizasyona öncülük yapan Cemali, süslü Kadınlar adına kurucu Sema Gür'ün hazırladığı metni kalabalığa okudu. Cemali şöyle devam etti:

"Neden toplandık buraya? Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa, işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak için buradayız. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title