Haberler

Suşehri'nde Umuma Açık Yerlere Kütüphane Mecburiyeti

Umuma Açık Yerlerde Kütüphane Yapma Mecburiyetiyle İlgili Çalışma Başlatan Suşehri Belediyesi Zabıta Ekipleri, İlgili İşyerlerine Giderek, Konuyu Tebliğ Etmeye Başladı.

Umuma açık yerlerde kütüphane yapma mecburiyetiyle ilgili çalışma başlatan Suşehri Belediyesi Zabıta ekipleri, ilgili işyerlerine giderek, konuyu tebliğ etmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Zabıta Müdürü Mustafa Argın, İçişleri Bakanlığı Mali İdare Genel Müdürlüğü'nce Türkiye genelinde umuma açık yerlerde olan kıraathaneler, çay ocakları ve buna benzer işyerlerinde kütüphane köşesi yapılma mecburiyeti getirdiğini belirtti. Argın, "İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçesi, kır kahvesi ve benzeri umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden istenen İçişleri Bakanlığı Mahalli

İdareler Genel Müdürlüğü'nün 14.04.2007 tarih 9863-45544 sayılı yazısıyla belirtilen üçüncü sınıf kahvehaneler de en az 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az iki adet günlük gazetenin bulundurulması ve bu işyerine gelen vatandaşların hizmetine sunulması gerekmektedir. İçişleri Bakanlığı Mali İdare Genel Müdürlüğü'nce, Türkiye genelinde il ve ilçelerde uygulamalar başladı. Biz de Suşehri Zabıta Müdürlüğü olarak bu uygulamayı başlattık. Umuma açık olan iş

yerlerimizin hepsinde kütüphane köşesi olacaktır. Yapılacak bu kütüphanelerde 25 adet eğitim ve kültür açısından vatandaşların bilgilenmesi için kitaplar bulundurulacaktır. Umuma açık olan yerlerde yerel günlük gazete ve ulusal gazete de bulundurmak zorundadırlar" dedi.

Argın, konuyla ilgili olarak zabıta ekiplerinin söz konusu işyerlerine giderek, tebliğ yaptıklarını da sözlerine ekledi.

(İG-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title