Haberler

Suşehri Müftülüğü'ne Bağlı 14 Köye İmam Hatip Ataması Yapıldı

Suşehri ilçesinde Suşehri Müftlüğü'ne bağlı 10 köye kadrolu imam hatip, iki köye sözleşmeli İmam Hatip, iki köye de sözleşmeli kuran kursu öğreticisi atandığı bildirildi.

Suşehri ilçesinde Suşehri Müftlüğü'ne bağlı 10 köye kadrolu imam hatip, iki köye sözleşmeli İmam Hatip, iki köye de sözleşmeli kuran kursu öğreticisi atandığı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri ilçe müftüsü Bekir Civriz, "İlçemiz müftlüğüne bağlı 10 köye kadrolu imam hatip atanması gerçekleştirildi. Atanan kadrolu aday imam hatipleri 10 gün süreyle temel eğitim kursuna aldık. Kursta Atatürk ilkeleri, İnkılap Tarihi, Anayasa, Devlet Teşkilatı 657 sayılı devlet memurları kanunu idari konular devlet malını koruma ve tasarruf, halkla ilişkiler, insan hakları, haberleşme, milli güvenlik gibi dersler yanında mesleki eğitim ve kuran dersleri verildi. Verilen kurslar cami görevlilerimiz için çok yararlı oldu.

Kurs bittikten sonra yeni imam hatiplere kursta gördükleri konulardan sınav yapılacak "dedi.

Aday imam hatiplere kursu ilçe vaizi Keramettin Genç ile birlikte verdiğini belirten Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz, kursa katılan aday imam hatiplerimiz ilçe müftlüğümüze bağlı Saraycık, Gelengeç, Kavşut, Kızıltaş, Yamaç, Kale, Sökün, Kurugöl, Tatar ve Olucak köyüne atandığını ifade etti.

Ayrıca Sözleşmeli iki imam hatibin Kale köyü ve Taklak köyüne atandığı belirtilirken Bostancık köyü ve Günlüce köyüne ise iki sözleşmeli kuran kursu öğreticisinin atandığı bildirildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Suşehri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title