Haberler

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneğinin 20. Kuruluş Yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneğince Düzenlenen '20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen '20. Yıl Birlik ve Beraberlik Yemeği'ne katıldı.

Yemekte konuşan Erdem, en doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, hükümet olarak bunun farkında olduklarını söyledi.

Erdem, 'Eğitime ciddi yatırımlar yapmak zorundayız. Dönemimizde, Cumhuriyet tarihinde ilk kez milli eğitime bütçeden ayrılan pay, milli savunmanın önüne geçti. Siz insanları iyi eğitir, sağlık hizmetini de kolay verir, tarım hizmetini de doğru yaparsınız, milli savunmada görev alan arkadaşlarımız da daha güzel hizmetler yaparlar' diye konuştu.

Sivas'ın ulaşım alanında önemli hizmetler aldığını ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

'Bu hizmetler bittiği zaman Sivas, Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Çünkü bölünmüş yollarla etrafı örümcek ağı gibi sarılıyor. Yıllarca biz 'Gemin Deresi'ne yol yapılsın, Gemin Deresi'ni aşalım' dedik. Gemin Deresi'ni aştık, şimdi artık Gemin Deresi'ni tünelle geçeceğiz. Sivas çok daha yakın olmaktan öte inanıyorum ki Suşehri'ne ve o vadideki ilçelere büyük hizmet olacak. Çünkü Ordu, Giresun, Gemin Deresi'nden geçecek, Mersin'e kadar uzanacak. Bu dere yolu Türkiye'nin en önemli yollarından biri olma yolunda. İstanbul'dan aracınıza bindiğiniz gibi rahat ve konforlu bir şekilde Suşehri'ne de Erzurum'a da Kars'a da bu yolu kullanacaksınız.' Suşehri'ne 4 yıllık sağlık yüksek okulu yapılması için Cumhuriyet Üniversitesi Senatosundan karar çıktığını ve YÖK'e havale edildiğini anlatan Erdem, bunun bölgedeki hastaneyi daha güçlü hale getireceğini ifade etti. Erdem, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünde, Suşehri'nin ilçe gibi görünmemesi gerektiğini söylediğini anlatarak, 'Oraya pozitif bir ayrımcılık yapacaksınız. Suşehri'ne yakışır hastane olsun' dedik. Kendileri de 'Elimizden geleni yapacağız' dediler' diye konuştu. Kösedağ'ın milli park yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan söz aldıklarını belirten Erdem, bunun gerçekleşmesi durumunda Suşehri'ne büyük katkısı olacağını kaydetti.

Erdem, ölüm yıl dönümleri nedeniyle eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Aşık Veysel'i rahmetle andı.

Dernek Başkanı Celal Deniz de kültürün, medeniyetin ve dostluğun bitmemesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Deniz, dernek olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda her yıl 100-200 öğrenciye burs sağladıklarını kaydetti.

Suşehri'ne 4 yıllık sağlık yüksek okulu açılması için Cumhuriyet Üniversitesinden çıkan kararın YÖK'e gönderildiğini anlatan Deniz, fakülte binası yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Deniz, İstanbul'da çok sayıda Sivaslı bulunduğuna işaret ederek, siyasette de hemşehrilerine daha fazla temsil hakkı verilmesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği geceye, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

(NAR-TUR-GK-ŞP) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title