Haberler

Süs Bitkisi İhracatında Yüzde 24 Artış

Türkiye süs bitkileri ihracatında bu yılın ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gerçekleşti.

Türkiye süs bitkileri ihracatında bu yılın ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış gerçekleşti.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye süs bitkileri ihracatının bu yılın 1 Ocak- 28 Şubat döneminde 14 milyon 237 bin 817 dolar olduğunu belirtti.

Sadece şubat ayında gerçekleşen ihracatın ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artış göstererek 9 milyon dolara ulaştığını anlatan Bağdatlıoğlu, bu artışın ihracatçının yüzünü güldürdüğünü vurguladı.

İhracatta ana mal grupları olan canlı bitkiler ihracatında yüzde 45, kesme çiçekte ise yüzde 9 ihracat artışının görüldüğüne dikkati çeken Bağdatlıoğlu, kesme çiçek ihracatı artışında önemli satış günleri olan Sevgililer Günü, İngiliz Anneler Günü ve Dünya Kadınlar Günü'nün önemli rol oynadığını vurguladı.

Canlı bitkiler ihracatındaki artışın özellikle Türkmenistan pazarında yaşanan artıştan kaynaklandığına dikkati çeken Bağdatlıoğlu, Türkmenistan ve Özbekistan pazarında bu dönemde yüzde 100 artış görüldüğünü, Irak pazarında ise yüzde 14 oranında artış olduğunu kaydetti.

Şubat ayında Türkiye'den 35 ülkeye süs bitkileri ihracatı gerçekleştirildiğine işaret eden Bağdatlıoğlu, bu dönemde en önemli ihracat pazarlarının sırasıyla Almanya, İngiltere, Türkmenistan, Hollanda, Irak, Ukrayna, Özbekistan, Rusya ve Azerbaycan olduğunu buldurdu.

Bağdatlıoğlu, mart ayında da ihracattaki artışın olumlu yönde devam edeceğine inandığını belirtti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Osman Bağdatlıoğlu Türkmenistan 28 Şubat Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title