Haberler

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Sürücüsüz Metro Hattı, Avrupa'da Birinci, Dünyada Üçüncü Oldu

Güncelleme:

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, sürücüsüz metro hatlarının incelendiği araştırmada, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci seçildi.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Brüksel merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından yapılan araştırmada, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci seçildi.

500'DEN FAZLA SÜRÜCÜSÜZ METRO HATTI İNCELENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan bilgiye göre, 1885 yılında kurulan, 90 farklı ülkeden üyesi bulunan ve toplu taşımacılık sektöründe dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan, Brüksel merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (International Association of Public Transport-UITP), tek seferde yolcu taşıma kapasitesi 500'den fazla olan sürücüsüz metro hatlarını inceledi.

Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Bangalore, Fildişi Sahili, Hong Kong ve Canberra'da ofisleri bulunan UITP, yaptığı inceleme neticesinde en iyi sürücüsüz metroları belirledi. UITP'in araştırmasına göre, İBB'nin hizmete açtığı sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, Paris, Roma, Barselona gibi şehirleri geride bıraktı.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜ OLDU

Kuruluş, dünya genelindeki sürücüsüz metro hatlarına ilişkin araştırmanın sonuçlarını internet sitesinde yayımladı. Burada, Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Hattı, Avrupa'nın en büyük yolcu taşıma kapasitesine sahip sürücüsü olarak gösterildi.

Dünyada sürücüsüz ulaşım sağlayan 62 adet metro hattından tek seferde yolcu kapasitesi 500'den fazla 22 metro hattı bulunuyor. Milano M5 Hattı, tek seferde 536 kişi taşırken, Singapur Circle MRT Hattı'nda 2 bin yolcu seyahat edebiliyor. Singapur Circle hattı, en fazla yolcu kapasitesi dolayısıyla ilk sırada yer alırken, bunu yine Singapur'daki bir başka sürücüsüz metro hattı olan Singapur Kuzey Doğu MRT Hattı takip ediyor.

TEK SEFERDE 1620 KİŞİ TAŞIYABİLİYOR

İstanbul'daki sürücüsüz metro hattı ise tek seferde bin 620 kişi taşıma kapasitesiyle üçüncü sırada yer aldı. Dünyadaki 20 sürücüsüz metro hattını geride bırakarak üçüncü olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, aynı listede yer alan Avrupa'daki metro hatları arasında ise ilk sırada yer aldı.

TÜRKİYE'NİN ARDINDAN İTALYA VE İSPANYA GELDİ

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattının ardından, bin 200 yolcu kapasiteli Roma, 895 kişi kapasiteli Barcelona ve 722 yolcu kapasiteli Paris metroları geldi. Avrupa'nın birincisi sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda, her biri 6 vagonlu olmak üzere 21 adet araç hizmet veriyor. Her bir araçta (6 vagonlu) tek seferde bin 620 yolcu taşınabiliyor.

MİLYONLARCA VATANDAŞ KULLANDI

Birinci etabı, 15 Aralık 2017'de hizmete giren metro hattında bugüne kadar 25 milyon 310 bin 562 yolcu taşındı. 21 Ekim'de hizmet vermeye başlayan ikinci etap olan Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe bölümünde ise açıldığı tarihten bu yana 2 milyon 424 bin 561 yolcuya hizmet verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çekmeköy Ümraniye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title