Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Denizli'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, Suruç'ta yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Denizli'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, Suruç'ta yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yazılı açıklamasında, dün Suruç'ta yaşanan terör saldırısının yanı sıra terör örgütünün Adıyaman'da bir askeri şehit ettiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlara acil şifa dilediklerini belirtti.

Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Terör, din, dil, ırk meselesi değil, insanlık meselesidir. Ölenlerin dilini, dinini, cinsiyetini, ırkını sorgulayan zihniyeti kabul etmek mümkün değildir. Terör nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın ülkemizde barış ve huzur ortamını tehdit etmektedir. Ülkemizde istikrarın sağlanması, çatışma ve kaos ortamının son bulması için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir."

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk de açıklamasında yaşanan olayların talihsiz ve üzücü olduğunu belirtti. Terörün, dini ve siyasi bir renginin olmadığına değinen Öztürk şunları kaydetti:

"Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı. Fakat Suruç'ta olmasının manidar olduğunu düşünüyorum, Kobani'nin tam karşısında olan bir bölge olmasından dolayı. İnsanlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha bu şekilde olaylarla karşılaşmayız. Son olarak yeniden bu olayın yaşandığı zamanlamaya dikkat çekmek istiyorum. İnşallah Ortadoğu'da yaşanan olaylar Türkiye'ye etki etmez."

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptıklarını belirterek Türkiye topraklarında kardeşçe yaşayan masum insanların canına kasteden terör olaylarının her türlüsü kınadığını belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz da inancı, düşüncesi, ırkı ve rengi ne olursa olsun masum insanların canına kastederek siyaseti ve dünyayı dizayn etmeye çalışan her türlü eli kanlı yapılanmayı reddettiklerini açıkladı.

Kaynak: AA / Yerel

Gülizar Biçer Karaca Adıyaman Türkiye Denizli Yerel Haberler

title