Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Van, Hakkari, Bitlis ve Kars'ta milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Van, Hakkari, Bitlis ve Kars'ta milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

HDP Hakkari İl Teşkilatı öncülüğünde bir araya gelen sivili toplum kuruluşu temsilcileri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Başkanı Rahmi Temel, DAEŞ terör örgütünün Kürt halkı üzerinde bir katliam gerçekleştirdiğini söyledi.

Rojava devrimiyle hem Rojava'nın inşasına hem de halkların kardeşliğine inşa desteğinde bulunmak için harekete geçen sosyalist gençlerin Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'ndeki bahçede hain bir saldırıya maruz kaldığını belirten Temel, "Bizler de Hakkari halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak gençlerimiz üzerine yapılan bu katliamı kınıyoruz ve diyoruz ki bu katliamlara neden olanlar, bu gençlerin kanında boğulacaktır" dedi.

Bitlis

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı lanet ve öfkeyle kınadığını ifade etti.

Yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise şifa dileklerinde bulunan Olan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Acımız gerçekten çok büyük ve ağırdır fakat böylesine insanlık dışı vahşi saldırılar, halklarımızın özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi mücadelesini, yeni insanlık çağrısını asla yıldıramayacaktır. Sorumluların ve saldırıda ihmali olanların bir an önce tespit edilmesini ve cezalandırılmasını bekliyoruz. Umarız ki Adana, Mersin ve Diyarbakır'daki bombalı saldırıların ardından yaşananların tersine, Suruç'taki masum insanlara karşı böylesine barbarca bir saldırıyı gerçekleştirenler yakalanacaklardır."

Van

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kobani'nin (Ayn el Arap) yeniden inşası çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isteyen gençlere yönelik yapılan saldırı lanetlendi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rojava devriminin yıl dönümünde yapılan bu saldırı, insanlığın tüm evrensel değerlerine yapılmıştır. Kobani'ye gitmek isteyen gençlere yönelik yapılan bu katliamı lanetliyoruz. Bu insanlık düşmanı barbar çete hiçbir zaman halkların ortak yaşama iradesini kıramayacaktır. Söz tükenmiş, söyleyecek ve ifade edilebilecek bir şey artık kalmamıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve ortak hareket edenleri tekrar lanetliyoruz. Bir kez daha, yaşamını yitiren bütün canlarımıza, Allah'tan rahmet, halklarımıza ve ailelerine başsağlığı diliyoruz."

İpekyolu Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise saldırının  halkların dayanışma ve kardeşliğine yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu olay, özelde Kürt halkı olmak üzere genelde de halkların barış ve dayanışma birlikteliğini hedef alan bir saldırısıdır. Olayda şüphe götürmez bir şekilde parmağı olan IŞİD denilen sadist çeteci güçleri ve destekçilerini lanetle kınıyoruz" denildi.

Kars

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak da yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen hain saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Koçak, "Bu kalleşçe saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini nerede olursa olsun lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Bitlis Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title