Haberler

Suruç'taki Terör Katliamı İzmir'de Protesto Edildi

Suruç'taki terör katliamı İzmir'de protesto edildi ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bombalı terör saldırısından sonra, bazı sivil toplum kuruluşları ve partilerin çağrısı üzerine İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Suruç'ta terör katliamını protesto etti.

Suruç'taki terör katliamı İzmir'de protesto edildi

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bombalı terör saldırısından sonra, bazı sivil toplum kuruluşları ve partilerin çağrısı üzerine İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Suruç'ta terör katliamını protesto etti.

Suruç'taki terör saldırısının ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) de bulunduğu bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine, Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde saat 19.00'da yaklaşık bin 500 kişi toplantı. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katıldı. Gruptakiler sık sık Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz ve Faşizmi döktüğü kanda boğacağız diye slogan attı. Bu sırada, grubun arkasında kim tarafından atıldığı belirlenemeyen iki maytap patladı, ancak bir olumsuzluk yaşanmadı.

Grup adına, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Deniz Bakır basın açıklaması yaptı. Bakır, Canice saldırı halkımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, birlikte yaşama iradesine karşı yapılmıştır. Bu saldırıda, 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırma isteği vardır. Acımız derin, öfkemiz sonsuzdur. Acılarımızı öfkeye dönüştüreceğiz. Bu katliama karşı ortak ve birleşik bir mücadele ekseni oluşturarak halk düşmanlarına hak ettikleri yanıtın verileceğinden kuşku duymuyoruz dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık grup, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'na yürümek istedi, ancak yoğun güvenlik önlemleri alan polis buna izin vermedi. Grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yönelen grup, cadde boyunca yürüyüp kordona çıktı. Kordondan Alsancak Orduevi önüne kadar yürüyen grubun daha fazla ilerlemesine polis izin vermedi. Gruptaki bazı kadınlar gözyaşlarına engel olamadı. Bir kişi yola yatıp bir süre eylem yaptı. Orduevi yakınlarında oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kıbrıs Şehitleri Caddesi Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title