Haberler

Suruç Katliamına Oyuncaklı Protesto (2)

Emek VE DEMOKRASİ PLATFORMU SALDIRIYI KINADI Mersin Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, Suruç İlçesi'nde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

Emek VE DEMOKRASİ PLATFORMU SALDIRIYI KINADI

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, Suruç İlçesi'nde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı. İstasyon Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, bombalı saldırıda ölenlerin fotoğraflarının basılı olduğu pankartı taşıdı. 'Onların suçu Kobanili yetim çocuklara oyuncak götürmekti' yazılı pankart ile yürüyüşe geçen eylemciler, 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Sosyalist gençler onurumuzdur' sloganları atarak İstiklal Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüşlerine Özgür Çocuk Parkı önünde son vererek basın açıklaması yapan grup, yolu trafiğe kapadı.

DİYARBAKIR'DA DA AYNI PLAN UYGULANMAK İSTENDİ

Grup adına açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, "Aylardır her açıklamamızda AKP'nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef gerçekleşen budur. Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirdi. Diyarbakır'da da aynı plan uygulanmak istendi. 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Dün Suruç'ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi" dedi.

BOMBA, TÜRKİYE'NİN 33 AYRI NOKTASINA DÜŞTÜ

HDP Milletvekili Çilem Öz ise, patlayan bombanın Türkiye'nin 33 ayrı noktasına düştüğünü ifade ederek, "Şimdi tüm Türkiye'nin canını yakan bomba düştü. Barış masasını kim deviriyorsa bombayı onlar patlatıyor. Bu topraklarda IŞİD var. 'Bu iktidarın zihniyeti IŞİD zihniyetidir' dedik. İktidara soruyoruz. Kim terör örgütü ile arasına mesafe koymalı ki bu topraklara barış gelmeli. AKP'ye çağrımız, IŞİD ile arasında nasıl bir ilişki varsa bir an önce mesafe koyup bu topraklardan def etmelidir. Nasıl kapıları açıp içeri aldıysa, aynen bu sınırlardan çıkarmak onun görevidir. Suruç'tan cenazeler bu ülkenin batısına ve doğusuna da gitti. Hepimizin katliamının adı ortak bu kez. Sadece Kürt, Alevi, sosyalist değil bu ülkenin tüm ötekilerinin katledildiği yerdir Suruç" diye konuştu.

CHP'LİLERDEN EYLEM

CHP Mersin İl Başkanlığı'nın çağrısı ile Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı'ndan bir araya gelen yaklaşık 100 partili, yaşanan bombalı saldırıya tepki gösterdi. Eylemcilere destek veren CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve İl Başkanı Abdullah Özyiğit, yaşanan saldırıyı kınadı. 'Yılgınlık yok mücadeleye devam' sloganları atan eylemciler, hayatını kaybedenleri andı. Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Özyiğit, "Bombalı saldırı ülkenin evlatlarına, bu ülkede yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sunni ve Müslümanlara yapılmıştır. Bu ülkeyi yönetenler Ortadoğu ve Suriye konusunda ciddi hatalar ve yanlışlar yapmışlardır. Toplumsal ve yaşamsal değerlerimizi alt üst eden bu eylem kardeşliğimizi engelleyemeyeceği gibi daha çok birliğe ve dayanışmaya yol açacaktır" ifadelerini kullandı. Her iki ayrı eyleme katılan gruplar, açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Diyarbakır Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title