Haberler

Suriyelilerin Türkiye'ye Dönüşleri Sürüyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar ve Gaziantep'teki Karkamış sınır kapılarından Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor.

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar ve Gaziantep'teki Karkamış sınır kapılarından Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor.

Kilis Valiliğinin izniyle 18 Mayıs-13 Haziran arasında ülkelerine giden 52 bin 114 Suriyeli sığınmacıdan yaklaşık 16 bini Türkiye'ye döndü.

Dönüşler nedeniyle sınırın iki tarafında da yoğunluk oluştu. Ülkelerinden dönen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlemleri yapılarak, yanlarında getirdikleri eşyalarla Türkiye'ye giriş yaptı.

Suriyeli sığınmacılardan Ali Ökkeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua ettiklerini belirterek, "Allah başımızdan eksik etmesin. Kendisi olmasaydı biz Suriye'ye gidip gelemezdik, büyüklerimizi ziyaret edemezdik. Suriye'ye giderek orada yaşayan büyüklerimizi, akrabalarımızı gördük. Allah Türk bayrağını her zaman dalgalandırsın." diye konuştu.

Karkamış Sınır Kapısı

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Suriye'ye giden sığınmacıların Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'ndan da dönüşleri sürüyor.

Gaziantep Valiliğinden aldıkları izinle bayram öncesi Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile güvenli bölge haline getirilen Cerablus, Bab, Çobanbey ve Afrin gibi büyük kentlere giden 18 bin sığınmacı, yakınlarıyla hasret giderdi.

Karkamış Sınır Kapısı'ndan 26 Haziran'dan itibaren dönüşe geçen Suriyeli sığınmacılar, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünün ardından Türkiye'ye giriş yapıyor.

Sığınmacılardan Hüseyin Zeid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te Suriyelilere eğitim veren bir kurumda öğretmen olarak görev yaptığını söyledi.

Bayramda ailesini ve akrabalarını ziyaret ettiğini belirten Zeid, "İki yıldır ailemi görmüyordum, çok şükür bu bayram gördüm. Oralar çok güzel olmuş, her türlü imkan var. Bize bu imkanı sunan Türkiye'ye teşekkür ederiz." dedi.

İki çocuğu ve eşiyle bayramı Cerablus'ta geçiren İsmail Hayri de yıllardır anne ve babasını görmediğini ifade ederek, "Anne ve babamızla hasret giderdik. Biz oradan çıktığımızda durum çok kötüydü ama şimdi elhamdülillah çok güzel olmuş." ifadesini kullandı.

Karkamış Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönen sığınmacı sayısının 10 bini geçtiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title