Haberler

Suriyelilerden Türk Lirası'na Destek

Suriye Koordinasyonu ile Arap Derneği üyesi Suriyeli iş adamları ve bazı Suriyeliler, Türk Lirası'na destek için Fatih'te dolarlarını bozdurdu.

Suriye Koordinasyonu ile Arap Derneği üyesi Suriyeli iş adamları ve bazı Suriyeliler, Türk Lirası'na destek için Fatih'te dolarlarını bozdurdu.

Fevzipaşa Caddesi'ndeki döviz bürosuna giden Suriyeliler, ellerinde, "Dolarlarınızı TL'ye çevirin", "Tatile Türkiye'ye gelin", "Türkiye bize kucak açtı, emret Başkanım Erdoğan" yazılı pankartlar açarak, dolar yaktı.

Liraya destek için döviz bürosuna gelenler arasında yer alan Suriye asıllı astronot Muhammed Faris, yaptığı açıklamada, Türk Lirası'nı desteklemek için bir araya geldiklerini belirterek, Müslüman ülkelerin başını çeken Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Suriyelilerin Türkiye'yi desteklemek gibi bir ödevleri olduğunu vurgulayan Faris, Türkiye'nin güçleneceğini ifade etti.

Suriyeli aktivist Saleh Fadel Saleh Al Turkmany de her zaman yanında durdukları Türkiye'nin, güçlü Müslüman ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Al Turkmany, Türkiye'nin yalnız olmadığını dile getirerek, "Türkiye yalnız değildir, biz de Suriyeliler olarak bu ekonomik darbenin karşısında olacağız. Biz her alanda Türkiye'ye destek olacağız. Biz bunları Türkiye'ye teşekkür için yapıyoruz çünkü Türkiye, Suriyelilerin yanında durdu. Suriyeli iş adamları olarak dolarlarımızı liraya çeviriyoruz. Tüm dünyadaki Müslümanların Türk Lirası'na destek için dolar bozdurması gerekiyor. Türkiye, Müslümanlar için önemli bir ülkedir. Türkler, her zaman Müslümanların yanında durmuştur, şimdi de Müslümanların Türkiye'nin yanında durma vaktidir. Türkiye zayıf olursa, Müslümanlar da zayıf olur." diye konuştu.

Avukat Halid İsmail de Suriyelilerin bir bütün olarak Türkiye'yi destekleyeceğini ve ülkenin yanında duracağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Suriyeliler dolarlarını döviz bürosunda liraya çevirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title