Haberler

Suriyelilerden Rusya Başkonsolosluğu Önünde Eylem

Enver ALAS - Cansel KİRAZ / İSTANBUL,DHASURİYE Dernekler Platformu'na bağlı bir grup, Suriye rejiminin kuşatma altındaki Doğu Guta'da sivillere yönelik katliam yaptığı gerekçesiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Enver ALAS - Cansel KİRAZ / İSTANBUL,DHA

SURİYE Dernekler Platformu'na bağlı bir grup, Suriye rejiminin kuşatma altındaki Doğu Guta'da sivillere yönelik katliam yaptığı gerekçesiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, katliamdan sorumlu tuttukları Esad rejimi ve Rusya'yı protesto etti.

ESAD VE PUTİN ALEYHİNE PROTESTO

Çocuk ve kadınların da aralarında olduğu yaklaşık 100 kişi, saat 12.00 sıralarında Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde toplandı. Polis, konsolosluk önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

'Katil Rusya Suriye'den defol', şeklinde sık sık slogan atan grup, 'Katil Putin, Katil Esad' diyerek Rusya'yı ve Suriye rejimini protesto etti. Tepkilerini İngilizce, Rusça, Arapça ve Türkçe yazılı dövizler açarak da gösteren Suriyeli eylemcilerin, Doğu Guta'da yaşandığı belirtilen olaylara ait resimleri de pankartlara yansıtması dikkat çekti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Suriye Dernekler Platformu tarafından hazırlanan basın açıklamasını grup adına Ömer Faruk Teke okudu. 2012'den beri 400 bin kişinin kuşatma altında olduğunun bildirildiği açıklamada, hastanelerin, okulların, camilerin ve pazar yerlerinin hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

"17 Kasım 2017'den bu zamana kadar Esed ve Rusya tüm vahşetini Guta'da kullanmaktadır. 570 kişi şehit olmuştur. Toplam 4 bin yaralı bulunmaktadır. Son 24 saat içinde 100 kişi hayatını kaybetmiştir. Bütün bunlar sessiz kalan tüm dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Derhal uluslararası alınan kararların uygulanmasını, katliamların durdurulmasını, demografik yapının değişmesini, kuşatma altındaki sivillerin kurtarılmasını ve sivillerin zorla göç ettirilmesini talep ediyoruz"

Türkçe ve Arapça gerçekleşen basın açıklamasının ardından grup, bir süre daha sloganlar attı. Öte yandan elinde Özgür Suriye bayrağı olan bir kadının başkonsolosluk binasına doğru yönelmesi üzerine polis kadına engel olarak, uzaklaştırdı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Vladimir Putin Beyoğlu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title