Haberler

'Suriyeliler Türkiye'de İstenmiyor' İddialarına En Güzel Yanıtı Sahada Verdiler

Adana'daki çadır kentlerde kalan Suriyeli gençler ile yöre halkının gençleri arasında düzenlenen dostluk maçı, 'Suriyeliler Türkiye'de istenmiyor' iddialarına en güzel yanıtı verdi.

Adana'daki çadır kentlerde kalan Suriyeli gençler ile yöre halkının gençleri arasında düzenlenen dostluk maçı, 'Suriyeliler Türkiye'de istenmiyor' iddialarına en güzel yanıtı verdi. Suriyeli gençlerin Türk milli takım forması ile çıktıkları karşılaşma, fair-play havasında gerçekleşti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların ardından, 'Suriyeliler Türkiye'de istenmiyor' iddialarına en güzel yanıt Adana'dan geldi. Ülkelerde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sarıçam Konaklama Tesisleri'ne yerleştirilen Suriyeli gençler ile Kürkçüler Mahallesi'nde yaşayan gençlerin oluşturduğu ve Amatör Lig'de mücadele eden Kürkçüler spor, düzenlenen dostluk maçında karşı karşıya geldi.

Adana Valiliği öncülünde Kürkçüler Stadı'nda düzenlenen ve fair-play havasında gerçekleştirilen futbol maçının başlama vuruşunu, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Hakem Kurulu Başkanı Serhat Mehmet Altuner ile Kürkçüler spor Kulüp Başkanı Metin Eker gerçekleştirildi.

Maç öncesinde bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana'nın, Sarıçam Konaklama Tesisleri'nde 10 bin Suriyeliyi misafir ettiği bilgisini verdi. Arslan, "İlk günden itibaren arkadaşlarımızı spora yönlendirdik. Bu turnuva, güzel bir dostluk mesajı olacak, güzel bir kardeşlik mesajı olacak. Zaten sporun da özünde bu var biz de bu özü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kürkçüler spor Kulübü Başkanı Metin Eker de sporun, kardeşlik ve dostluğu pekiştirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Reyhanlı'da olan olaylar hepimizi derinden üzdü. Biz de bölgemizdeki çadırlarda kalan Suriyeli arkadaşlarımızla aramızdaki kardeşlik ve barış bağına katkı sunmak için bu maçı tertip ettik. Bir nebze de olsa insanların Suriyelilere olan bakış açısını spor adı altında değiştirebilirsek ne mutlu bize."

Kollarına siyah kurdele bağlayan Suriyeli gençlerin, Türkiye Milli Takımı'nın formalarıyla çıktığı karşılaşmayı, Kürkçülerspor 5-2 kazandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kürkçüler Reyhanlı Sarıçam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title