Haberler

Suriyeli Ressamın Şehit Halisdemir ve Sekin Duyarlılığı

FİKRET KAVĞALI - Suriyeli Hanım Osso, kahramanlıklarına hayranlık duyduğu şehitler Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in portresini yaptı.

Yaklaşık 4 yıl önce Suriye'de lise eğitimini yarım bırakıp Türkiye'ye gelen Osso, ilk önce Şanlıurfa'ya yerleşti. Bir süre sonra ağabeyinin Elazığ'da iş bulması üzerine ailesiyle Baskil ilçesine gelen Osso, burada ilçe yöneticileri tarafından HEM kurslarına yönlendirildi. Osso, ressam olma hayaline Baskil Halk Eğitim Merkezinin (HEM) sunduğu imkan sayesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkezde sulu ve yağlı boya resimleri yapma imkanına kavuşan Osso'nun, şehitler ile Elazığ'ın tarihi varlıklarına ilişkin yaptığı tabloları büyük beğeni topladı.

Hanım Osso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş dolayısıyla eğitimini yarıda bırakmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Küçük yaşlardan itibaren resim çizmeyi çok sevdiğini ve yetenekli olduğunu belirten Osso, "Çocukluğumdan beri hep ressam olmak istiyordum. Elimde fırçamla durmadan resim yapmak istiyordum. Suriye'de savaş çıktığı için okulumu bitiremedim. Buraya gelince hep aklımda resim yapmak vardı. Halk Eğitim Merkezine başvurdum ve burada herkes yardımcı oldu. Rabbim şimdi nasip etti artık istediğim resimleri yapıyorum. Kara kalem, sulu boya, hat sanatı, yağlı boya üzerine çalışıyorum." diye konuştu.

"Şehit oldukları zaman çok duygulandım"

Osso, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananların kendisini çok üzdüğünü vurgulayarak, "15 Temmuz'da görmek istemediğim olaylar yaşandı. Çünkü Suriye'de biz de aynısını yaşadık. Kahramanlar sayesinde kurtulduk.Türkiye'ye Suriye'den daha çok dua ettim." dedi.

Kahraman Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in vatanı ve milleti için canını vermesinin kendisini çok etkilediğini belirten Osso, "Kahramanlıklarını duyduğum andan itibaren resimlerini yapmak istedim. Onlar bizim de şehidimizdir. Çünkü biz de burada yaşıyoruz. Şehit oldukları zaman çok duygulandım." ifadelerini kullandı.

Osso, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda savaşan Mehmetçik için dua ettiğini sözlerine ekledi.

"Şehitlerimizin çok güzel resimlerini yapıyor"

Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ergen ise Suriye uyruklu kursiyerin, şehitler Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in portresini çizmesinin kendisini duygulandırdığını belirtti. Ergen, "Değerlerimiz sadece bizi kapsamıyor. Müslüman olarak milli değerlere sahibiz. Bu milli değerleri de en güzel şekilde Hanım Osso burada ifade ediyor. Şehitlerimizin çok güzel resimlerini yapıyor. Kendisine elimizden geldiğince desteğimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Baskil Suriye Politika Güncel Haberler

title